Pomalu pečená kachna s červeným zelím

pomalu pečená kachna
Kachní prsa s červeným zelím a bramborovými noky

Ačkoliv kachna není příliš dietní jídlo, tak jednou za čas si ji určitě můžete dopřát, pokud ji máte rádi. Jestliže chcete, aby se vám kachny vypekl všechen tuk, ale maso nebylo vysušené, je sázkou na jistotu pomalé pečení. Taková pomalu pečená kachna z trouby je spolu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem vynikajícím svátečním obědem.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 5 až 6 hodin

Na pomalu pečenou kachnu budeme potřebovat

1 kachnu
1 lžičku soli
1 lžičku kmínu
1 hlávku červeného zelí
1 cibuli
rostlinný olej
cukr
ocet
citronovou šťávu
pšeničnou hladkou mouku

Postup přípravy

  • Kachnu omyjeme, nasolíme a nakmínujeme. Vložíme ji do pekáče, který zakryjeme poklicí a vložíme do trouby.
  • Troubu zapneme na 120 stupňů a kachnu pečeme 5 až 6 hodin. Za tu dobu troubu vůbec neotevíráme.
  • Na konci pečení slijeme z kachny všechnu šťávu s omastkem a troubu ještě na 15 minut zapneme na 200 stupňů, aby kachna zezlátla.
  • Ze šťávy odebereme sádlo a přelijeme ji do malého hrnku, kde ji přivedeme k varu, zaprášíme moukou a převaříme.
  • V dalším hrnci si na oleji nebo na sádle opečeme cibulku, přidáme nakrájené zelí, vodu a dusíme zhruba 20 minut. Poté ho dochutíme solí, cukrem, octem a citronovou šťávou.
    Podáváme s bramborovým nebo s houskovým knedlíkem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář