Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Pudinkové řezy se zakysanou smetanou a skořicí

Upečte si s námi tento vynikající dezert. Pokud také patříte mezi milovníky pudinku, rozhodně neváhejte. Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je ideální ke kávě, k čaji, na snídani i jako rychlá svačinka. Potěší dospělé i všechny děti.

Počet porcí: 10 až 12 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení

Na buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou budeme potřebovat

Těsto:
200 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
80 g cukru
80 ml oleje
4 vejce
1 lžíci kakaa
mléko pro případné zředění těsta


Náplň:
1,2 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinku
cca 50 g cukru (nebo podle chuti)

2 kelímky zakysané smetany
skořici
1 lžíci cukru (nebo podle chuti)

Postup přípravy

  • Začneme přípravou pudinku, který si uvaříme z 1,2 litru mléka. Na toto množství použijeme 3 sáčky, takže nám vznikne hustší pudink. Ten si osladíme podle chuti a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
  • Mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem. Přidáme cukr, vajíčka a olej. V kuchyňském robotu vyšleháme v husté těsto, které nalijeme do vymazané formy nebo na malý plech.
  • Na těsto nalijeme teplý pudink a buchtu dáme zhruba na 30 až 40 minut péct. Pečeme při teplotě 180 °C.
  • Po upečení necháme buchtu pod utěrkou zchladnout. Když je vlažná, nalijeme na ni krém ze zakysané smetany, kterou jsme dochutili cukrem a skořicí.
  • V ledničce necháme odležet alespoň 2 hodiny.