Kuřecí steak se zelenými fazolkami

kuřecí steak s fazolkami
Kořeněný kuřecí steak s fazolkami a bramborami

K obědu i k večeři si během chvilky připravíte tento výborný kuřecí steak s fazolkami. Potřebujete na to jen pár surovin. Na steak jsou ideální na tento naklepaná kuřecí prsa. Fazolky jsou zase nejlepší čerstvé, nic ale nezkazíte ani mraženými.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí steak s fazolkami a bramborami budeme potřebovat

2 kuřecí prsa
zelené fazolky
brambory
1 plátek libové šunky

2 plátky čedaru
máslo
řepkový olej
kmín
sladkou papriku
granulovaný česnek
sušenou bazalku
sůl

Postup přípravy

  • Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, nasolíme a okořeníme česnekem, sladkou paprikou a bazalkou.
  • Na pánvi si rozpálíme olej, na kterém je z obou stran opečeme (opékáme zhruba 4 minuty z každé strany). Poté na maso dáme plátky sýra a na 15 minut přiklopíme pokličkou nebo talířem.
  • Brambory uvaříme se solí a kmínem doměkka.
  • Fazolky vaříme zhruba 10 minut, poté je dáme na pánev, kde jsme si předtím na másle orestovali šunky. Jen zlehka opečeme a dochutíme solí a česnekem.