hovězí se špenátem a knedlíkem
Maso a ryby

Hovězí maso se špenátem a bramborovým knedlíkem

29/11/2019

Česká klasika, kterou lze připravit na sto způsobů. Máme pro vás dietnější odlehčenou verzi, na níž si ale přesto jistě pochutnáte. Kvůli vaření hovězího masa je to trochu pracnější recept. Na druhou stranu, když máte […]

zdravé bramboráky
Přílohy k jídlu

Zdravé bramboráky jako od babičky

23/11/2019

Tradičně připravované bramboráky jsou tučné a mastné, nehodí se do zdravého či redukčního jídelníčku. Pokud na ně máte i přesto chuť, připravte si naše zdravé bramboráky, které jsou lehké a celkem dietní. Pečou se na […]

kuřecí steak s fazolkami
Maso a ryby

Kuřecí steak se zelenými fazolkami

03/09/2019

K obědu i k večeři si během chvilky připravíte tento výborný kuřecí steak s fazolkami. Potřebujete na to jen pár surovin. Na steak jsou ideální na tento naklepaná kuřecí prsa. Fazolky jsou zase nejlepší čerstvé, […]

těstoviny s krůtím masem a smetanovou omáčkou
Maso a ryby

Těstoviny s krůtím masem a smetanovou omáčkou

23/07/2019

Rychlé, chutné a syté. Takové jsou těstoviny podle našeho receptu. Pokud máte v ledničce krůtí maso a máte chuť na nějakou rychlovku na oběd či k večeři, jedná se o ideální recept. Těstoviny s krůtím […]

hovězí burger
Maso a ryby

Hovězí burger s pikantní majonézou

22/07/2019

Grilování neodmyslitelně patří k letním měsícům. Jestliže patříte mezi milovníky šťavnatého masa, připravte si s námi tento vynikající hovězí burger, který hravě zvládnete i v domácích podmínkách. Skládá se jen z několika základních ingrediencí. Počet […]

výborné plněné žampiony portobello s čerstvými bylinkami
Mléčné produkty

Plněné žampiony portobello

13/06/2017

Dnes pro vás máme jeden vegetariánský recept. Jde o plněné žampiony portobello, které jsou na tuto přípravu ideální. Naplnit je můžete podle své fantazie. My doporučujeme směs rýže či kuskusu s cuketou a sušenými rajčaty. […]

Maso a ryby

Zdravá sekaná bez strouhanky

25/05/2017

Pro všechny milovníky mletého masa, tu máme recept na sekanou bez strouhanky, které je šťavnatá a vyváženě dochucená. Tato zdravá sekaná sice možná nechutná tak dobře jako sekaná z tučnějšího masa, je však vhodná i […]

polévka z pečeného květáku
Krémové polévky

Polévka z pečeného květáku

05/05/2017

Znáte polévku z pečeného květáku? V porovnání s tradiční květákovou polévkou má trochu jinou chuť, a pokud si na karfiolu rádi pochutnáte, určitě ji doporučujeme vyzkoušet. Polévka je sytá a výborně se proto hodí nejen […]

krémová česneková polévka
Krémové polévky

Krémová česneková polévka se sýrovými krutony

25/04/2017

Krémová česneková polévka neboli také česnekový krém s křupavými sýrovými krutony je tím nejlepším lékem na nachlazení. U plotny navíc nemusíte trávit zbytečně mnoho času, protože příprava této česnečky vám zabere jenom okamžik. O krémovou […]

česneková pomazánka se sýrem
Mléčné produkty

Česneková pomazánka se sýrem

18/04/2017

Česneková pomazánka chutná skvěle na čerstvém a křupavém pečivo. Hodí se na snídani i na večeři. Využít ji však můžete i na rychlé chlebíčky nebo na jednohubky pro vaše hosty. Připravte si ji podle našeho […]

vepřový guláš z plecka nebo kýty
Maso a ryby

Vepřový guláš z plecka nebo kýty

06/04/2017

Vepřový guláš jsou tradičním pokrmem české kuchyně. S naší Zdravou kuchařkou si připravíte snadný a rychlý guláš, který vám nepřivodí pocity těžkosti. Náš recept je chuťové vyladěný a guláš se navíc nemusí zahušťovat moukou, takže […]

kuřecí karbanátky se sýrem
Maso a ryby

Kuřecí karbanátky se sýrem

13/03/2017

Omrzely vás kuřecí plátky či steaky? Zkuste jednou změnu – ochutnejte kuřecí karbanátky se sýrem, cibulkou, česnekem a mletou paprikou podle našeho osvědčeného receptu. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory v jakékoliv úpravě nebo čerstvá […]

šťavnatá vepřová pečeně
Maso a ryby

Šťavnatá vepřová pečeně

06/03/2017

Šťavnatá vepřová pečeně se hodí nejen na sváteční oběd. Připravte si ji podle našeho receptu, který je inspirovaný Kuchařkou pro dceru. Ačkoliv se recept může zdát na první pohled složitý, rozhodně se ho nemusíte obávat. […]

pečená vepřová kýta v troubě
Maso a ryby

Pečená vepřová kýta v troubě

20/02/2017

Jestliže máte chuť na pečené vepřové maso, můžete si připravit vepřovou kýtu v troubě podle našeho receptu. Když se vepřové maso peče pomalu, tak rozhodně nemusí být vysušené. Na pečení je ale potřeba dostatek času […]

boloňské špagety
Maso a ryby

Boloňské špagety z mletého masa

30/01/2017

Na boloňské špagety už nemusíte chodit pouze do restaurace. Připravte s je doma podle našeho osvědčeného receptu a určitě vám zachutnají. Jsou rychlé a syté, ideální jako všední i víkendový oběd. Jestliže patříte mezi milovníky […]

lasagne s kuřecím masem
Maso a ryby

Lehké lasagne s kuřecím masem

06/11/2016

Lasagne jsou oblíbeným italským pokrmem. Tradičně se připravují s hovězím masem, rajčatovou omáčkou a se sytým bešamelem. Vy dnes můžete vyzkoušet odlehčenou variantu – lasagne s kuřecím masem a zakysanou smetanou. Jsou opravdu vynikající. Počet […]

Maso a ryby

Rizoto z pečeného kuřete

07/08/2016

Jestliže vám zbude v troubě pečené kuře z předchozího dne, můžete si z něj připravit toto výborné rizoto z pečeného kuřete, díky kterému zužitkujete nejen zbytky masa, ale také výpek. Rizoto můžete ochutit zeleninou i […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

06/07/2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24/06/2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22/06/2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]