Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem a na jeho dochucení použít čerstvé bylinky.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na kuřecí guláš budeme potřebovat
400 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
cca 500 ml vody
1 lžíci hrašky nebo cizrnky
1 cibuli
2 stroužky česneku
1,5 lžičky sladké papriky
drcený kmín
čerstvou či sušenou majoránku
sůl, pepř
rostlinný olej
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso.
- Osolíme, opepříme a jakmile je maso osmahnuté, tak ho posypeme paprikou a kmínem.
- Dobře rozmícháme a zalijeme vodou. Jakmile se guláš začne vařit, zahustíme ho rozmíchanou lžící hrašky či cizrnky.
- Vaříme přibližně 30 minut a těsně před koncem dochutíme prolisovaným česnekem a lístky čerstvé (nebo sušené) majoránky.
- Poté podáváme s oblíbenou přílohou.
Napsat komentář