zapečené vepřové maso s bramborami
Maso a ryby

Zapečené vepřové maso s bramborami

30.8.2017

Hledáte recept na rychlovku, kterou si připravíte ve všední den nebo i na slavnostnější nedělní oběd? Pak radíme vyzkoušet zapečené vepřové plátky s bramborami. Tento recept je z jednoho hrnce, resp. z jednoho pekáče, a […]

těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Maso a ryby

Těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem

21.6.2017

Chuť čerstvého bazalkového pesta báječně ladí se šťavnatým kuřecím masem. Připravte si doma na plotně tuto rychlovku, inspirovanou italskou kuchyní, která vás svou vynikající chutí určitě nezklame. Navíc téměř všechny potřebné suroviny na tento rychlý […]

rizoto s uzeným masem
Maso a ryby

Rizoto s uzeným masem

16.6.2017

Rizoto je pokrm, který zvládne uvařit téměř každý. Můžete ho vařit na italský způsob, kdy lehce osmahnutou syrovou rýži smícháte se zbytkem pokrmu a pak podléváte vývarem, nebo si lze uvařit rýži v samostatném hrnci […]

výborné plněné žampiony portobello s čerstvými bylinkami
Mléčné produkty

Plněné žampiony portobello

13.6.2017

Dnes pro vás máme jeden vegetariánský recept. Jde o plněné žampiony portobello, které jsou na tuto přípravu ideální. Naplnit je můžete podle své fantazie. My doporučujeme směs rýže či kuskusu s cuketou a sušenými rajčaty. […]

zelené fazolky s anglickou slaninou
Přílohy k jídlu

Zelené fazolky s anglickou slaninou

9.6.2017

Máte k večeři či k obědu chuť na lehkou přílohu, ale nechce se vám grilovat zelenina ani připravovat studený salát? Pak ochutnejte zelené fazolky s anglickou slaninou podle našeho osvědčeného receptu. Kromě mražených či čerstvých […]

vajíčková pomazánka z lučiny
Mléčné produkty

Vajíčková pomazánka z lučiny

5.6.2017

Chutná vám vajíčková pomazánka? Připravte si ji podle našeho osvědčeného receptu s lučinou a bílým jogurtem. Pomazánka se hodí na čerstvé i na starší rozpečené housky, rohlíky nebo bagetky. Je též výborná na žitném chlebu. […]

kuřecí ragú se zeleninou a žampiony
Maso a ryby

Kuřecí ragú se zeleninou a žampiony

29.5.2017

Už vás omrzela všední příprava kuřecího masa? Pak vyzkoušejte kuřecí ragú se zeleninou a žampiony, které si rozhodně oblíbíte už po prvním ochutnání. Je je jen lehce zahuštěné a proto i vcelku dietní. Jeho příprava […]

Maso a ryby

Zdravá sekaná bez strouhanky

25.5.2017

Pro všechny milovníky mletého masa, tu máme recept na sekanou bez strouhanky, které je šťavnatá a vyváženě dochucená. Tato zdravá sekaná sice možná nechutná tak dobře jako sekaná z tučnějšího masa, je však vhodná i […]

dušené hovězí se zeleninou
Maso a ryby

Dušené hovězí se zeleninou a žampiony

22.5.2017

Nevíte, co si připravit k víkendovému obědu? Vyzkoušejte dušené hovězí se zeleninou a žampiony podle Zdravé kuchařky. Máme pro vás snadný a bleskový recept, který vás určitě nezklame. Doporučujeme sáhnout po sezónní zelenině. My jsme […]

nádivka ke kuřeti
Maso a ryby

Nádivka ke kuřeti

16.5.2017

Výbornou nádivku si můžete připravit nejen na velikonoční svátky. Tato nádivka ke kuřeti je výborná po celý rok. Ať už do ní dáte špenát, čerstvě natrhané kopřivy, petržel nebo jiné zelené bylinky, bude vám chutnat. […]

masové kuličky v rajské omáčce
Maso a ryby

Masové kuličky v rajské omáčce

9.5.2017

Rajská omáčka je tradičním pokrmem české kuchyně. Obvykle se podává s plátkem hovězího nebo vepřového masa. Své příznivce si ale najdou i masové kuličky v rajské omáčce, které jsou velmi jednoduché na přípravu a v […]

polévka z pečeného květáku
Krémové polévky

Polévka z pečeného květáku

5.5.2017

Znáte polévku z pečeného květáku? V porovnání s tradiční květákovou polévkou má trochu jinou chuť, a pokud si na karfiolu rádi pochutnáte, určitě ji doporučujeme vyzkoušet. Polévka je sytá a výborně se proto hodí nejen […]

hovězí roštěná s rýží
Maso a ryby

Hovězí roštěná

1.5.2017

Spousta kuchařek si myslí, že vaření omáček je velká věda. Naše hovězí roštěná je opravdu jednoduchá, že ji zvládne připravit i úplný začátečník v kuchyni. Budete na ni potřebovat kvalitní libové hovězí maso, dobrý vývar […]

těstoviny s uzeným tofu
Obiloviny

Těstoviny s uzeným tofu, žampiony a cuketou

26.4.2017

Připravte si výborné těstoviny s uzeným tofu, žampiony a cuketou. Jedná se o univerzální rychlovku, která potěší každého, kdo má tofu v oblibě. Chuť uzeného tofu se s houbami skvěle doplňuje. Těstoviny stačí uvařit a […]

těstoviny s vepřovým masem
Maso a ryby

Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

12.4.2017

Tato omáčka z vepřového masa, žampionů a rajského protlaku je ideální nejen na těstoviny. Jedná se o rychlovku, kterou snadno připravíte během všedního dne a neurazíte s ní ani na víkendový oběd. Tyto těstoviny s […]

kuře na paprice jako od babičky
Maso a ryby

Kuře na paprice jako od babičky

11.4.2017

Nevíte, co dnes vařit? Inspirujte se naším receptem na kuře na paprice. Ujišťujeme vás, že bude chutnat jako od babičky. Recept lze použít na celé kuře, které si před vařením rozporcujete na čtyři díly. Můžete […]

vepřový guláš z plecka nebo kýty
Maso a ryby

Vepřový guláš z plecka nebo kýty

6.4.2017

Vepřový guláš jsou tradičním pokrmem české kuchyně. S naší Zdravou kuchařkou si připravíte snadný a rychlý guláš, který vám nepřivodí pocity těžkosti. Náš recept je chuťové vyladěný a guláš se navíc nemusí zahušťovat moukou, takže […]

rajská omáčka s hovězím masem
Maso a ryby

Rajská omáčka s hovězím masem

15.3.2017

Rajská omáčka s hovězím masem je českou klasikou. Podle našeho receptu si ji můžete uvařit snadno, rychle a také zdravě. Stačí si vybrat kvalitní hovězí maso a jako přílohu použít semolinové těstoviny, rýži nebo domácí […]

kuřecí karbanátky se sýrem
Maso a ryby

Kuřecí karbanátky se sýrem

13.3.2017

Omrzely vás kuřecí plátky či steaky? Zkuste jednou změnu – ochutnejte kuřecí karbanátky se sýrem, cibulkou, česnekem a mletou paprikou podle našeho osvědčeného receptu. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory v jakékoliv úpravě nebo čerstvá […]

kuřecí prsa na žampionech
Maso a ryby

Kuřecí prsa na žampionech

8.3.2017

Kuřecí maso si můžete připravit na desítky způsobů. Jedním z těch oblíbených jsou kuřecí prsa na žampionech, kde si vystačíte jen s jedním hrncem a s minimem surovin. Je to rychlý oběd i večeře. Záleží […]