Grilování neodmyslitelně patří k letním měsícům. Jestliže patříte mezi milovníky šťavnatého masa, připravte si s námi tento vynikající hovězí burger, který hravě zvládnete i v domácích podmínkách. Skládá se jen z několika základních ingrediencí.
Počet porcí: 3 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na hovězí burgery s pikantní majonézou budeme potřebovat
3 hamburgerové bulky
3 hovězí burgery
1 rajče
6 plátků hlávkového (nebo jiného) salátu
1/2 cibule
1 velký plátek kvalitní šunky
3 plátky čedaru
majonézu
barbeque omáčku
sušený granulovaný česnek
sušenou granulovanou cibuli
chilli
máslo
Postup přípravy
- Začneme přípravou pikantní omáčky. Zhruba 150 g kvalitní majonézy smícháme se dvěma lžičkami barbeque omáčky, lžičkou granulovaného česneku a granulované cibule a se špetkou chilli. Dobře promícháme.
- Cibuli a rajče nakrájíme na tenké plátky. Salát rozdělíme a dobře opereme. Šunku rovněž rozdělíme na tři kousky.
- Hamburgerové housky rozkrojíme a lehce potřeme máslem.
- Gril rozpálíme přibližně na 200 °C. Dáme na něj maso, které opékáme z každé strany 3 minuty. Zároveň si lehce opražíme šunku a cibuli. Nakonec dáme na gril i housky, aby se opekly a ohřály.
- Spodní stranu housky potřeme pikantní omáčkou, na ni přijde salát, pak maso a sýr. Nakonec dáme rajče, cibuli a šunku. Vrchní stranu housky potřeme lžičkou barbeque omáčky. Burger přimáčkneme a spojíme špejlí.
Napsat komentář