Těstoviny s krůtím masem a smetanovou omáčkou

těstoviny s krůtím masem a smetanovou omáčkou
Těstoviny s krůtím masem, smetanovo-sýrovou omáčkou a čerstvou zeleninou

Rychlé, chutné a syté. Takové jsou těstoviny podle našeho receptu. Pokud máte v ledničce krůtí maso a máte chuť na nějakou rychlovku na oběd či k večeři, jedná se o ideální recept. Těstoviny s krůtím masem se hodí do každého ročního období. Omáčka je velmi jednoduchá a talíř vždy můžete dozdobit trochou čerstvé zeleniny.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na těstoviny s krůtím masem a smetanovou omáčkou budeme potřebovat

semolinové těstoviny (cca 300 g)
700 až 800 g krůtího masa (prsa, stehna, mix)
300 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany na vaření
50 g taveného sýru (např. Smetanito, Apetito)
špetku sladké mleté papriky

sušený česnek
sůl, pepř
řepkový olej

Postup přípravy

  • Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, které okořeníme důkladně osmahneme na rozpáleném oleji.
  • Zalijeme horkým vývarem a dusíme zhruba 20 minut.
  • Uvaříme těstoviny.
  • Nakonec k vývaru přimícháme smetanu (dáme pozor, aby se nám nesrazila) a na kousky nakrájený tavený sýr, který necháme rozpustit.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou.