Pečené řízky z krůtích stehen

pečené krůtí řízky
Pečené krůtí řízky se zeleninou a rýží

Maso na krůtích stehnech je měkké a šťavnaté, ideální na pečení i dušení. Pokud na něj tedy narazíte v obchodě, určitě ho tam nenechávejte. Připravte si doma výbornou masovou pochoutku v podobě krůtích výpečků se sezónní zeleninou.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné 
Doba přípravy: 60 minut

Na pečené krůtí stehenní řízky budeme potřebovat

800 g masa z krůtích stehen
1 sáček mražené zeleniny (cca 400 g)
kousek másla
pepř a sůl

Postup přípravy

  • Krůtí maso osolíme a lehce opepříme. Přendáme ho do pekáče, přidáme mraženou zeleninu a zakryjeme pokličkou či alobalem. Vodou podlévat nemusíme, protože maso i zelenina pustí dost šťávy.
  • Pečeme na 170 °C přibližně jednu hodinu. Nakonec přidáme kousek másla.
  • Podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovou kaší.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář