Domácí bramborové hranolky z trouby

domácí bramborové hranolky z trouby
Křupavé bramborové hranolky upečené v troubě

Máte chuť na hranolky, ale chcete šetřit kalorie? Bramborové hranolky z trouby jsou chutnou i lehkou alternativou. Můžete si je připravit k obědu i k večeři. Jsou výborné samotné a zároveň jsou skvělou přílohou k jakémukoliv masu. Můžete je dochutit libovolnými čerstvými nebo sušenými bylinkami, pepřem, česnekem apod.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Na domácí bramborové hranolky z trouby budeme potřebovat

500 g brambor
sůl, pepř
slunečnicový olej

Postup přípravy

  • Pokud máme pěkné brambory, tak je pouze omyjeme. Horším bramborám okrájíme slupku.
  • Brambory nakrájíme na hranolky, dobře vypereme a osušíme.
  • Přidáme sůl, pepř a přibližně tři lžíce rostlinného oleje.
  • Vše dobře promícháme v misce a pak přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.
  • V troubě pečeme zhruba 30 minut na 200 °C. Vždy po deseti minutách promícháme.
  • Domácí bramborové hranolky z trouby jsou zdravější alternativou ke smaženým hranolkům. Jako příloha se hodí téměř k čemukoliv.
domácí hranolky na talíři

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář