pečené krůtí řízky
Maso a ryby

Pečené řízky z krůtích stehen

15/05/2019

Maso na krůtích stehnech je měkké a šťavnaté, ideální na pečení i dušení. Pokud na něj tedy narazíte v obchodě, určitě ho tam nenechávejte. Připravte si doma výbornou masovou pochoutku v podobě krůtích výpečků se […]

rizoto s uzeným masem
Maso a ryby

Rizoto s uzeným masem

16/06/2017

Rizoto je pokrm, který zvládne uvařit téměř každý. Můžete ho vařit na italský způsob, kdy lehce osmahnutou syrovou rýži smícháte se zbytkem pokrmu a pak podléváte vývarem, nebo si lze uvařit rýži v samostatném hrnci […]

kuřecí ragú se zeleninou a žampiony
Maso a ryby

Kuřecí ragú se zeleninou a žampiony

29/05/2017

Už vás omrzela všední příprava kuřecího masa? Pak vyzkoušejte kuřecí ragú se zeleninou a žampiony, které si rozhodně oblíbíte už po prvním ochutnání. Je je jen lehce zahuštěné a proto i vcelku dietní. Jeho příprava […]

kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi
Obiloviny

Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi

04/05/2017

Připravte si rychlovku, jakou je tento kuřecí vývar se zeleninou. Polévka je ideální k obědu i k večeři. Zasytí a zahřeje, nejen během zimních večerů. My jsme použili mraženou zeleninu. Do vývaru se však hodí […]

bramborový salát s majonézou
Mléčné produkty

Tradiční bramborový salát s majonézou

06/02/2017

Nemáte osvědčený recept na bramborový salát? Pak vyzkoušejte salát podle Zdravé kuchařky, který obsahuje jen samé dobré ingredience – mrkev, hrášek, vajíčka a nesmí chybět ani kvalitní majonéza. Pokud hledáte inspiraci, tak právě tenhle jednoduchý […]

italské rizoto s kuřecím masem
Maso a ryby

Italské rizoto s kuřecím masem

29/01/2017

Rizoto je ideální rychlovka, pokud nemáte moc času na přípravu oběda či večeře. Na italské rizoto se tradičně používá kulatozrnná rýže, například rýže Arborio, která má lepkavou konzistenci a snadno z ní uvaříte výborné hutné […]

krůtí roláda s nádivkou
Maso a ryby

Krůtí roláda s nádivkou

20/01/2017

Tato vynikající krůtí roláda s nádivkou nadchne každého milovníka drůbežího masa. Je rychle připravená a výborně se hodí na oběd i na večeři. Vyberte si pro ni pěkný kus krůtích prsou, který ještě naklepete a tím […]

Maso a ryby

Rizoto z pečeného kuřete

07/08/2016

Jestliže vám zbude v troubě pečené kuře z předchozího dne, můžete si z něj připravit toto výborné rizoto z pečeného kuřete, díky kterému zužitkujete nejen zbytky masa, ale také výpek. Rizoto můžete ochutit zeleninou i […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22/06/2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]

snadné rizoto s kuřecím masem
Maso a ryby

Snadné rizoto s kuřecím masem a zeleninou

26/02/2016

Kuřecí rizoto patří mezi nejrychlejší recepty vůbec. Během půlhodinky za kuchyňskou linkou si vykouzlíte výborný sytý oběd, klidně i na několik dní. Zeleninu můžete použít vždy sezónní nebo klidně mraženou. Jelikož se prodávají nejrůznější směsi, můžete […]

rybí rizoto
Maso a ryby

Zdravé rybí rizoto z tresky se zeleninou

01/09/2014

Zdravé rybí rizoto je báječnou alternativou k pečené rybě i ke klasickému rizotu s masem nebo zeleninou. Na přípravu je opravdu snadné a rychlé. Zvládne ho tak každý. Hodí se k obědu i jako lehká […]