Kuřecí rizoto patří mezi nejrychlejší recepty vůbec. Během půlhodinky za kuchyňskou linkou si vykouzlíte výborný sytý oběd, klidně i na několik dní. Zeleninu můžete použít vždy sezónní nebo klidně mraženou. Jelikož se prodávají nejrůznější směsi, můžete zeleninu libovolně obměňovat a tak si zaručit, že se vám vaše oblíbené rizoto s kuřecím masem jen tak nepřejí.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na kuřecí rizoto se zeleninou budeme potřebovat
600 g kuřecího masa kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
320 g kulatozrnné rýže
400 g mražené nebo syrové zeleniny (mrkev, celer, hrášek, květák, brokolice, kukuřice)
250 g čerstvých žampionů (nemusí být)
1 litr zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 lžíci rostlinného oleje
1 cibuli
sůl, pepř
tvrdý sýr
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji krátce osmahneme na jemno nakrájenou cibulku.
- Přidáme na kostičky na krájené maso, které osolíme, opepříme a opékáme.
- Poté přidáme rýži, zeleninu a na malé kousky nakrájené žampiony. Podléváme vývarem a dusíme.
- Podáváme posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Napsat komentář