Rizoto je ideální rychlovka, pokud nemáte moc času na přípravu oběda či večeře. Na italské rizoto se tradičně používá kulatozrnná rýže, například rýže Arborio, která má lepkavou konzistenci a snadno z ní uvaříte výborné hutné rizoto, připomínající dovolenou v Římě nebo v Benátkách.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na italské rizoto budeme potřebovat
1 l zeleninového vývaru
160 g kulatozrnné rýže Arborio
300 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
1 menší cibuli
1 hrst mraženého hrášku
5 čerstvých žampionů
máslo
parmazán
Postup přípravy
- Vezmeme si větší nepřilnavý hrnec a na másle orestujeme cibulku.
- Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které dobře opečeme.
- Přidáme vypranou rýži, hrst rozmrazeného hrášku a nakrájené žampiony.
- Promícháme a zalijeme naběračkou horkého zeleninového vývaru. Necháme ho vyvařit a opakujeme do doby, dokud není rýže měkká.
- Podáváme s hoblinami parmazánu.
Napsat komentář