Boloňské špagety z mletého masa

boloňské špagety
Italské špagety s mletým hovězím masem a rajčatovou omáčkou

Na boloňské špagety už nemusíte chodit pouze do restaurace. Připravte s je doma podle našeho osvědčeného receptu a určitě vám zachutnají. Jsou rychlé a syté, ideální jako všední i víkendový oběd. Jestliže patříte mezi milovníky těstovin, tak tyhle nesmí ve vaší kuchařce chybět.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Na boloňské špagety z mletého masa budeme potřebovat

160 g semolinových těstovin – špaget
300 g vepřového masa (kýta, plec)
300 g zadního hovězího masa
1 střední mrkev
1/4 celeru
4 čerstvá rajčata
1 rajčatový protlak
1 cibuli
4 stroužky česneku
1 lžíci provensálského koření
sůl, pepř
cukr podle chuti
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Těstoviny uvaříme podle návodu.
  • Maso umeleme a mrkev s celerem nastrouháme.
  • Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidáme mleté maso a až ho opečeme, přijde na řadu mrkev, celer a nakrájená rajčata, která můžeme zbavit slupky.
  • Přidáme plechovku rajčatového protlaku, vodu dle potřeby a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
  • Dochutíme bylinkami, prolisovaným česnekem a dosladíme.
  • Špagety s boloňskou omáčkou na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář