Na boloňské špagety už nemusíte chodit pouze do restaurace. Připravte s je doma podle našeho osvědčeného receptu a určitě vám zachutnají. Jsou rychlé a syté, ideální jako všední i víkendový oběd. Jestliže patříte mezi milovníky těstovin, tak tyhle nesmí ve vaší kuchařce chybět.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Na boloňské špagety z mletého masa budeme potřebovat
160 g semolinových těstovin – špaget
300 g vepřového masa (kýta, plec)
300 g zadního hovězího masa
1 střední mrkev
1/4 celeru
4 čerstvá rajčata
1 rajčatový protlak
1 cibuli
4 stroužky česneku
1 lžíci provensálského koření
sůl, pepř
cukr podle chuti
rostlinný olej
Postup přípravy
- Těstoviny uvaříme podle návodu.
- Maso umeleme a mrkev s celerem nastrouháme.
- Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme mleté maso a až ho opečeme, přijde na řadu mrkev, celer a nakrájená rajčata, která můžeme zbavit slupky.
- Přidáme plechovku rajčatového protlaku, vodu dle potřeby a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
- Dochutíme bylinkami, prolisovaným česnekem a dosladíme.
- Špagety s boloňskou omáčkou na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.
Napsat komentář