zdravé bramboráky
Přílohy k jídlu

Zdravé bramboráky jako od babičky

23/11/2019

Tradičně připravované bramboráky jsou tučné a mastné, nehodí se do zdravého či redukčního jídelníčku. Pokud na ně máte i přesto chuť, připravte si naše zdravé bramboráky, které jsou lehké a celkem dietní. Pečou se na […]

Maso a ryby

Zdravá sekaná bez strouhanky

25/05/2017

Pro všechny milovníky mletého masa, tu máme recept na sekanou bez strouhanky, které je šťavnatá a vyváženě dochucená. Tato zdravá sekaná sice možná nechutná tak dobře jako sekaná z tučnějšího masa, je však vhodná i […]

kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi
Obiloviny

Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi

04/05/2017

Připravte si rychlovku, jakou je tento kuřecí vývar se zeleninou. Polévka je ideální k obědu i k večeři. Zasytí a zahřeje, nejen během zimních večerů. My jsme použili mraženou zeleninu. Do vývaru se však hodí […]

vepřový guláš z plecka nebo kýty
Maso a ryby

Vepřový guláš z plecka nebo kýty

06/04/2017

Vepřový guláš jsou tradičním pokrmem české kuchyně. S naší Zdravou kuchařkou si připravíte snadný a rychlý guláš, který vám nepřivodí pocity těžkosti. Náš recept je chuťové vyladěný a guláš se navíc nemusí zahušťovat moukou, takže […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

06/07/2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24/06/2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22/06/2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]

česnečka
Maso a ryby

Česnečka s bramborem a vejcem

14/03/2016

Česneková polévka rozhodně patří mezi ty nejoblíbenější. Obzvlášť účinná je silná domácí česnečka, která dokáže spolehlivě vyhnat z těla viry i bakterie. Uvařte si česnečku podle našeho osvědčeného receptu. Kromě brambor a vajíčka je na […]

cípal na česneku s bylinkami
Maso a ryby

Cípal na česneku s bylinkami

22/02/2016

Cípal je vynikající ryba a ta by neměla alespoň jednou týdně chybět v žádném jídelníčku. Můžete si ji připravit v troubě nebo na grilu. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami. Jako přílohu […]

zeleninová polévka
Obiloviny

Rychlá zeleninová polévka a kapání do polévky

25/02/2015

Zeleninová polévka s kapáním je moc dobrá a navíc nenáročná. Pokud vás klasické těstoviny už omrzely, zkuste si kapání do polévky připravit. Hodí se do kterékoliv zeleninové polévky a zeleninu do ní můžete zvolit podle […]

květáková polévka s mrkví a bramborem
Krémové polévky

Květáková polévka s mrkví a bramborem

20/01/2015

Květáková polévka se dá připravit celoročně. Květák je rychle uvařený a polévku tak zvládnete i na poslední chvíli. Navíc díky další zelenině – bramborám a mrkvi – je polévka sama o sobě krásně hustá. Stačí […]

pečená pražma královská
Maso a ryby

Pečená pražma královská s bylinkovým máslem

08/09/2014

Pražma královská je oblíbená ryba, která představuje skvělou alternativu k tresce nebo pstruhovi. Upečte si ji i vy a vyzkoušejte, jak chutná. Příprava ryby vám zabere jen pár minut. Pečená pražma královská je báječná jak […]

domácí bramboračka
Recepty na polévky

Rychlá domácí bramboračka se zeleninou

13/06/2014

Bramboračka je tradiční česká polévka, která se dá připravit na desítky způsobů – s houbami, bez hub, s kousky zeleniny, s jemně strouhanou zeleninou. My jsme pro ni dnes zvolili klasickou barevnou – mrkev, celer, […]

hrachovo-čočkový eintopf
Maso a ryby

Hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem a zeleninou

09/06/2014

Milujete luštěniny? Rádi vaříte rychle a zdravě? Vyzkoušejte tento hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem, který hravě uvaříte v jednom hrnci. Je to opravdu jednoduché a tak dobré. Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní fantazie. Můžete […]

pečený losos v troubě
Maso a ryby

Pečený losos v troubě s bylinkami

04/06/2014

Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Obecně se doporučuje jejich konzumace alespoň jednou týdně. Pokud máte rádi lososa, připravte si ho v troubě s čerstvými bylinkami. Určitě vás nezklame. Navíc zjistíte, […]

houbový guláš s hovězím masem
Maso a ryby

Houbový guláš s hovězím masem

26/04/2014

Houbový guláš je opravdu snadné jídlo, které potěší i náročnější strávníky. Bohužel se při jeho přípravě neobejdete bez hub. Můžete si ho tedy připravit kdykoliv v houbové sezóně nebo mimo ní, pokud máte zásoby hub […]

knedlíčková polévka
Maso a ryby

Knedlíčková polévka s nudlemi a zeleninou

19/11/2013

Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné […]

hovězí guláš s celozrnným knedlíkem
Maso a ryby

Hovězí guláš s celozrnným knedlíkem

02/11/2013

Ačkoliv recept na hovězí guláš zní trošku složitěji, rozhodně se ho nemusíte děsit. Je nenáročný na čas i suroviny. Budete potřebovat jen kvalitní hovězí maso – buď libovou kližku nebo klidně i zadní hovězí, které […]

vepřové karbanátky se žampiony
Maso a ryby

Vepřové karbanátky se žampiony

28/08/2013

Dostali jste chuť na šťavnaté karbanátky? Pokud se rozhodnete pro smažené, nejedná se o zrovna nejzdravější variantu. Proto je mnohem lepší je péci v troubě. Rovněž je zbytečné vepřové karbanátky obalovat ve strouhance nebo strouhanku přidávat do […]