Cípal je vynikající ryba a ta by neměla alespoň jednou týdně chybět v žádném jídelníčku. Můžete si ji připravit v troubě nebo na grilu. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami. Jako přílohu lze podávat rýži, brambory, vařenou zeleninu nebo zeleninový salát.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 40 minut pečení
Na cípala na česneku budeme potřebovat
2 ks cípala hlavatého
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
sůl
petržel
majoránku
Postup přípravy
- Cípala vykucháme a očistíme. Odstraníme z něj šupiny a vložíme ho na pekáč.
- Ryby osolíme a potřeme směsí oleje, vylisovaného česneku a bylinek.
- Pekáč vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme přibližně 40 minut.
- Podáváme s bramborami, rýží nebo jen se zeleninou.
Napsat komentář