nádivka ke kuřeti
Maso a ryby

Nádivka ke kuřeti

16.5.2017

Výbornou nádivku si můžete připravit nejen na velikonoční svátky. Tato nádivka ke kuřeti je výborná po celý rok. Ať už do ní dáte špenát, čerstvě natrhané kopřivy, petržel nebo jiné zelené bylinky, bude vám chutnat. […]

hovězí svíčková na smetaně
Maso a ryby

Hovězí svíčková na smetaně – i pro začátečníky

24.1.2017

Svíčková na smetaně je tradičním pokrmem české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Hledáte recept na rychlou, jednoduchou a „odlehčenou“ svíčkovou omáčku? Pak můžete vyzkoušet ten náš. Každá rodina má nějaký tradiční recept, […]

kuřecí svíčková
Maso a ryby

Kuřecí svíčková bez zahušťování moukou

27.6.2016

Svíčková omáčka je fenoménem české kuchyně. Ačkoliv se tradičně připravuje z hovězího masa, lze ji uvařit také z vepřové panenky nebo třeba z kuřecích prsou. Základem úspěchu je použití vhodné zeleniny a samozřejmě i koření. […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24.6.2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22.6.2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]

cípal na česneku s bylinkami
Maso a ryby

Cípal na česneku s bylinkami

22.2.2016

Cípal je vynikající ryba a ta by neměla alespoň jednou týdně chybět v žádném jídelníčku. Můžete si ji připravit v troubě nebo na grilu. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami. Jako přílohu […]

zeleninová polévka s bramborem
Recepty na polévky

Zeleninová polévka s bramborem

27.1.2015

Tato zeleninová polévka je báječným společníkem do sychravých zimních dní. Skvěle se hodí k obědu a je výborná i k večeři. Zeleninu můžete použít čerstvou nebo i mraženou. Opravdu ní nešetřete. Pokud bude polévka na […]

domácí bramboračka
Recepty na polévky

Rychlá domácí bramboračka se zeleninou

13.6.2014

Bramboračka je tradiční česká polévka, která se dá připravit na desítky způsobů – s houbami, bez hub, s kousky zeleniny, s jemně strouhanou zeleninou. My jsme pro ni dnes zvolili klasickou barevnou – mrkev, celer, […]

zeleninová omáčka s krůtím masem
Maso a ryby

Zeleninová omáčka s krůtím masem á la svíčková

4.1.2014

Uvařte si lehčí a zdravější variantu svíčkové omáčky, třeba s použitím mixu mražené zeleniny. Použít můžete i zeleninu čerstvou. Zeleninová omáčka bude tak či tak hotová do hodinky a možná i chutnější než tradiční svíčková. Tento […]

hovězí guláš s celozrnným knedlíkem
Maso a ryby

Hovězí guláš s celozrnným knedlíkem

2.11.2013

Ačkoliv recept na hovězí guláš zní trošku složitěji, rozhodně se ho nemusíte děsit. Je nenáročný na čas i suroviny. Budete potřebovat jen kvalitní hovězí maso – buď libovou kližku nebo klidně i zadní hovězí, které […]

nudle s kuřecím masem
Maso a ryby

Nudle s kuřecím masem, zeleninou a čerstvými bylinkami

15.9.2013

Připravili jsme pro vás jednoduchý a rychlý recept, který vám přijde vhod na oběd i večeři. Pokud milujete těstoviny, určitě vyzkoušejte nudle s kuřecím masem. V kombinaci se zeleninou si vytvoříte zdravé a vyvážené jídlo. […]

kuřecí gyros
Maso a ryby

Rychlý kuřecí gyros

31.8.2013

Připravte si zdravý, levný a rychlý kuřecí gyros ve své kuchyni. Potřebujete k němu jen několik surovin. Maso naložíte, necháte přes noc odležet a druhý den máte výborný oběd. Gyros je tak super hlavně tehdy, kdy nemáte […]

květáová placka se sýrem a šunkou
Mléčné produkty

Květáková placka se sýrem, šunkou a petrželkou

15.8.2013

Máte v ledničce květák a přemýšlíte, co z něj uvařit? Vyzkoušejte tuto květákovou placku, která je rychlá, sytá a moc dobrá. Stačí květák uvařit a doplnit šunkou, sýrem a bylinkami podle libosti. Můžete také použít další […]

pečené krůtí maso se zeleninou a zakysanou smetanou
Maso a ryby

Krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou

12.2.2013

Jednoduchý a chutný recept na pečená krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou vám zabere jen pár minut. Krůtí maso můžete klidně nahradit kuřecím a zeleninu použít čerstvou či mraženou, podle své chuti. Dietní krůtí […]