Knedlíčková polévka s nudlemi a zeleninou

knedlíčková polévka
Polévka s játrovými knedlíčky

Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné vločky. Výsledek nás mile překvapil. Tato polévka vás rozhodně zasytí i zahřeje večer u televize

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na knedlíčkovou polévku budeme potřebovat

800 ml vody
1 mrkev
1/2 kedlubny
3 růžičky květáku
1 cibuli
2 stroužky česneku
30 g těstovin do polévky
60 g jemných ovesných vloček
70 g vepřových nebo drůbežích jater
1 žloutek
kousek másla
kmín, sůl, pepř
majoránku
zeleninový bujón

Postup přípravy

  • Nejprve si uděláme knedlíčky – játra omyjeme a očistíme. Nameleme je a smícháme s ovesnými vločkami a žloutkem. V malém hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Jakmile trochu vychladne, přidáme játrovou směs.
  • Dochutíme česnekem, kmínem, solí a pepřem. Pokud je málo hustá, můžeme ještě přisypat ovesné vločky. Tvarujeme malé knedlíčky.
  • Do hrnce nalijeme vodu a dáme se zeleninovým bujónem vařit zeleninu.
  • Zhruba 10 minut před koncem vhodíme do polévky knedlíčky, které povaříme.
  • Nakonec vsypeme majoránku a těstoviny.
  • Vypneme vařič a nudle necháme dojít.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář