Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné vločky. Výsledek nás mile překvapil. Tato polévka vás rozhodně zasytí i zahřeje večer u televize
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na knedlíčkovou polévku budeme potřebovat
800 ml vody
1 mrkev
1/2 kedlubny
3 růžičky květáku
1 cibuli
2 stroužky česneku
30 g těstovin do polévky
60 g jemných ovesných vloček
70 g vepřových nebo drůbežích jater
1 žloutek
kousek másla
kmín, sůl, pepř
majoránku
zeleninový bujón
Postup přípravy
- Nejprve si uděláme knedlíčky – játra omyjeme a očistíme. Nameleme je a smícháme s ovesnými vločkami a žloutkem. V malém hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli. Jakmile trochu vychladne, přidáme játrovou směs.
- Dochutíme česnekem, kmínem, solí a pepřem. Pokud je málo hustá, můžeme ještě přisypat ovesné vločky. Tvarujeme malé knedlíčky.
- Do hrnce nalijeme vodu a dáme se zeleninovým bujónem vařit zeleninu.
- Zhruba 10 minut před koncem vhodíme do polévky knedlíčky, které povaříme.
- Nakonec vsypeme majoránku a těstoviny.
- Vypneme vařič a nudle necháme dojít.
Napsat komentář