Šťavnatá vepřová pečeně

šťavnatá vepřová pečeně
Vepřová pečeně a šťouchané brambory

Šťavnatá vepřová pečeně se hodí nejen na sváteční oběd. Připravte si ji podle našeho receptu, který je inspirovaný Kuchařkou pro dceru. Ačkoliv se recept může zdát na první pohled složitý, rozhodně se ho nemusíte obávat. Vepřovou pečínku si totiž podle něj připravíte raz dva. Pokud nevěříte, tak vyzkoušejte.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 2 hodiny

Na šťavnatou vepřovou pečeni budeme potřebovat

1 kg vepřové pečeně vcelku
2 cibule
2 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl
kmín

Postup přípravy

  • Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté ho převážeme přírodním provázkem, aby si udrželo oválný tvar. Potřeme ho olejem, osolíme, nakmínujeme a lehce nařízneme. Opečeme ho ze všech stran na pánvi (opékáme z každé strany zhruba 2 minuty a výkon plotýnka stáhneme cca na polovinu).
  • Maso přendáme na talíř a na pánev dáme nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Opékáme pár minut a jakmile zelenina začne chytat barvu, přesuneme ji do pekáčku. Přidáme trochu vody, abychom vše dobře odstranili.
  • Z cibule a česneku vytvoříme lůžko, na které položíme vepřovou pečeni. Pekáč vložíme odkrytý do trouby, kde vše necháme péct 5 minut na 150 °C a přibližně 1,5 hodiny na 120 °C. Díky pomalému pečení zůstane maso krásně šťavnaté.
    Po upečení zeleninu vyhodíme. Necháme si pouze výpek, který využijeme při servírování na maso nebo na přílohu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář