Piškotová roláda s tvarohem

piškotová roláda
Kakaová piškotová roláda s tvarohovým krémem

Připravte si rychlý a zároveň vynikající moučník na víkendové odpoledne. Máme pro vás recept na piškotovou roládu s tvarohem, kterou rozhodně zvládnou i všichni kuchaři/pekaři začátečníci. Roláda je lehká jako vánek. Protože je i vcelku dietní, můžete si ji dopřát také na snídani nebo na svačinu.

Počet porcí: 8 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Výživové hodnoty: 1576 kcal
(84 g bílkovin, 140 g sacharidů, 75 g tuků)

Na piškotovou roládu s tvarohem budeme potřebovat

Těsto:
60 g pšeničné hladké mouky
30 g moučkového cukru
4 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
1 lžíci slunečnicového oleje
1 lžíci kakaa

Náplň:
400 g tvarohu
100 g zakysané smetany
30 g másla
40 g třtinového cukru
vanilku

Postup přípravy

  • Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh.
  • Pomalu do nich zašleháme žloutky, mouku, kakaa a olej.
  • Vznikne nám nadýchané těsto, které přesuneme na plech s pečícím papírem (ten můžete předtím ještě potřít máslem).
  • Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C přibližně 10 minut.
  • Poté ještě teplou roládu obrátíme na vlhkou utěrku a sejmeme z ní pečící papír. S utěrkou zavineme a necháme vychladnout.
  • Mezitím si připravíme krém, na který vyšleháme tvaroh se smetanou, cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem.
  • Vychladlou piškotovou roládu rozmotáme, naplníme krémem a necháme odležet v ledničce.
  • Před podáváním můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář