pomalu pečená kachna
Maso a ryby

Pomalu pečená kachna s červeným zelím

15/02/2017

Ačkoliv kachna není příliš dietní jídlo, tak jednou za čas si ji určitě můžete dopřát, pokud ji máte rádi. Jestliže chcete, aby se vám kachny vypekl všechen tuk, ale maso nebylo vysušené, je sázkou na […]

tažený jablečný štrůdl
Obiloviny

Tažený jablečný štrůdl

07/11/2016

Tažený jablečný štrůdl neodmyslitelně patří k podzimním měsícům, kdy na našich zahradách dozrávají šťavnatá jablka. Závin z taženého těsta je rychlý na přípravu a mnohem chutnější než závin listový nebo třeba jogurtový. S taženým těstem […]

kuřecí svíčková
Maso a ryby

Kuřecí svíčková bez zahušťování moukou

27/06/2016

Svíčková omáčka je fenoménem české kuchyně. Ačkoliv se tradičně připravuje z hovězího masa, lze ji uvařit také z vepřové panenky nebo třeba z kuřecích prsou. Základem úspěchu je použití vhodné zeleniny a samozřejmě i koření. […]

čočka na kyselo
Recepty na hlavní jídla

Čočka na kyselo

06/01/2016

Dnes pro vás máme jednoduchý recept na čočku na kyselo, kterou si tak můžete připravit snadno a rychle bez zbytečného tuku nebo bez mouky na zahušťování. Jak se vaří čočka na kyselo? Jde to i […]