Nejlepší tvarohová bábovka

nejlepší tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka jako výborný dezert

Tvarohová bábovka právem patří mezi nejoblíbenější moučníky. Hledáte recept na odlehčenou tvarohovou bábovku bez kostky másla? Pak ji určitě zkuste upéct podle našeho receptu. Do tvarohového těsta nakonec přidejte rozinky, brusinky nebo jiné drobné sušené ovoce, které máte doma. Pokud bábovku pečete často, můžete ho i pravidelně obměňovat.

Počet porcí: 8 až 10 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 60 minut pečení

Na tvarohovou bábovku budeme potřebovat

500 g tvarohu ve vaničce
100 g rostlinného oleje (ideálně slunečnicového)
50 g (nebo více) třtinového cukru
3 vejce
200 g dětské krupičky
1 balíček kypřícího prášku
špetku soli
citronovou kůru a šťávu
přibližně hrst rozinek nebo jiného sušeného ovoce

Postup přípravy

  • Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rostlinný olej a promícháme.
  • Poté ke žloutkům přisypeme krupičku smíchanou s kypřícím práškem, nakapeme citrónovou šťávu a přidáme i kůru.
  • Opatrně vmícháme sníh z bílků a rozinky.
  • Těsto přelijeme do dobře vymazané a vysypané formy, kde ho pečeme na 170 stupňů zhruba 60 minut.

1 Comment

Napsat komentář