pečený losos v troubě
Maso a ryby

Pečený losos v troubě s bylinkami

04/06/2014

Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Obecně se doporučuje jejich konzumace alespoň jednou týdně. Pokud máte rádi lososa, připravte si ho v troubě s čerstvými bylinkami. Určitě vás nezklame. Navíc zjistíte, […]

špaldová bábovka
Mléčné produkty

Rychlá špaldová bábovka s para ořechy

01/06/2014

Připravili jsme pro vás rychlý a snadný recept na zdravou špaldovou bábovku, kterou si můžete upéct jak o víkendu, tak i ve všední den. Para ořechy v kombinaci s vanilkou dávají bábovce nezaměnitelnou chuť. Ačkoliv […]

frittata
Recepty na hlavní jídla

Italská frittata se šunkou, sýrem a špenátem

09/05/2014

Připravte si rychlou a jednoduchou frittatu. Pokud milujete různé omelety, určitě vás nadchne i tato. Frittata je jedním ze symbolů italské kuchyně. Jejím základem by vždy měly být čerstvá vejce. Ty se následně doplní o […]

mřížový koláč s tvarohem
Mléčné produkty

Mřížový koláč s tvarohem, rozinkami a jablky

28/04/2014

Kynutý mřížový koláč s tvarohem patří mezi oblíbené recepty. Je tradičně méně sladký, pokud tedy preferujete sladší chutě, určitě přidejte cukru nebo medu. Koláč si můžete připravit kdykoliv během roku, jelikož jablka jsou k dostání neustále. […]

velikonoční mazanec s ořechy
Mléčné produkty

Velikonoční mazanec s ořechy

22/04/2014

Inspirovali jsme se na stránkách apetitonline.cz a recept upravili do zdravější podoby. Pokud vám bude velikonoční mazanec s ořechy chutnat, můžete si takto upéct nejen mazanec, ale třeba také vánočku, jidáše nebo úplně jiné kynuté […]

Kynutá bábovka s tvarohem, mákem a ořechy
Mléčné produkty

Kynutá bábovky s mákem, tvarohem a ořechy

09/02/2014

Tříbarevná kynutá bábovka obsahuje tvarohovou, makovou a ořechovou náplň. Všechny tři náplně jsou moc dobré a vzájemně se perfektně doplňují. Jestliže ale máte jinou oblíbenou, můžete ji samozřejmě taky vyzkoušet :). Nejpracnější je si připravit všechny […]

kynutý koláč s broskvemi
Mléčné produkty

Kynutý broskvový koláč s tvarohem a mandlemi

08/02/2014

Na tento rychlý kynutý broskvový koláč s tvarohem můžete použít čerstvé nebo mražené broskve podle toho, jaké máte zrovna k dispozici. Chuť tvarohu a broskví je zkrátka neodolatelná. Koláč je šťavnatý, plný bílkovin a kvalitních tuků. […]

kynutý chléb se šunkou a ementálem
Mléčné produkty

Kynutý chléb se šunkou a ementálem

07/02/2014

U tohoto receptu jsme se inspirovali v nové kuchařce Apetitu – Slané pečení. Pokud milujete různé slané koláče, určitě vyzkoušejte i tento chlebíček. Je perfektní k večeři nebo jako slaná snídaně či svačinka. Kynutý chléb […]

zeleninová omáčka s krůtím masem
Maso a ryby

Zeleninová omáčka s krůtím masem á la svíčková

04/01/2014

Uvařte si lehčí a zdravější variantu svíčkové omáčky, třeba s použitím mixu mražené zeleniny. Použít můžete i zeleninu čerstvou. Zeleninová omáčka bude tak či tak hotová do hodinky a možná i chutnější než tradiční svíčková. Tento […]

těstoviny se špenátem, smetanou a sázeným vejcem
Mléčné produkty

Těstoviny se špenátem, smetanou a sázeným vejcem

15/12/2013

Nemáte dnes čas vyvářet nic složitého? Připravte si na oběd nebo na večeři těstoviny se špenátem a s vajíčkem. Zahřejí, zasytí a opravdu si na nich pochutnáte. Můžete použít těstoviny ze semolinové, celozrnné pšeničné i […]

pečená kuřecí stehna na česneku
Maso a ryby

Pečená kuřecí stehna s bramborami

20/11/2013

Pečené kuře je klasika české kuchyně. Pokud na něj dostanete chuť, ale víte, že sami ho nezvládnete sníst, kupte si jen kuřecí stehna. Připravili jsme pro vás rychlý chutný recept na pečená kuřecí stehna, který […]

knedlíčková polévka
Maso a ryby

Knedlíčková polévka s nudlemi a zeleninou

19/11/2013

Knedlíčková polévka je u mnoha lidí velmi oblíbená. Věděli jste, že je možné si ji připravit i bez zahuštění? Použili jsme na ni vepřová játra (můžete zvolit i drůbeží), žloutek, kousek másla, cibulku a ovesné […]

kynutý tvarohový koláč s jablky a ořechy
Mléčné produkty

Kynutý tvarohový koláč s jablky a ořechy

18/11/2013

Tento kynutý koláč si můžete upéct na desítky způsobů. Když umíte kynuté těsto, tak je velmi jednoduché. Příprava kynutého tvarohového koláče je ale o něco časově náročnější, jistě se však vyplatí. Tvarohovo-ořechovo-jablečná náplň je vynikající […]

valašský frgál s tvarohem
Mléčné produkty

Valašský frgál s tvarohem a drobenkou

08/11/2013

Zkuste si doma sami upéci valašský frgál, do kterého tak budete moci použít náplň podle vlastní chuti. Výborný je třeba náš valašský frgál s tvarohem a drobenkou. Pokud si ho chcete připravit zdravější, tak na drobenku […]

obrácený jablkový koláč
Obiloviny

Obrácený jablkový koláč s medem

07/11/2013

Obrácené koláče vypadají velmi efektně. Tady na webu jste už mohli vidět recept na švestkový obrácený koláč, tentokrát jsme už kvůli sezóně jablek připravili koláč jablečný. Chuť jablek doplňuje skořice a med. Jestliže jste měli […]

jablečný koláč z tvarohového těsta
Mléčné produkty

Jablečný koláč z tvarohového těsta

03/11/2013

Tento jablečný koláč zachutná i náročnějším strávníkům. Pokud jste měli bohatou úrodu jablek (nebo hrušek), můžete ho zkusit připravit. Tvarohové těsto je alternativou k tučnějšímu a také sladšímu lineckému těstu. Jablka spolu s ořechy a […]

makový závin z tvarohového těsta
Mléčné produkty

Makový závin z tvarohového těsta

29/10/2013

Pokud máte chuť na makový závin, vyzkoušejte tento podle časopisu F.O.O.D. Kombinace tvarohu, másla a výborného mletého máku vás určitě nadchne stejně jako nás. S těstem se navíc velmi dobře pracuje, takže rozhodně nezklame ani tehdy, když […]

lasagne se špenátem a ricottou
Mléčné produkty

Lasagne se špenátem a ricottou

20/10/2013

Lasagne nemusíte nutně připravovat z mletého masa a bešamelu. Můžete dát přednost i této odlehčené variantě. Mleté maso nahraďte libovou šunkou a bešamel ricottou umíchanou se špenátem a vajíčkem. Určitě špenátové lasagne vyzkoušejte. Jsou snadné, […]

hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem
Maso a ryby

Hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem

01/10/2013

Eintopf je tradiční německý pokrm, který se připravuje „v jednom hrnci“. Jeho základem je většinou nějaká luštěniny, ke které se přidá zelenina a případně i maso. Vyzkoušejte tento hrachový eintopf, kde se hrách doplní mrkví, bramborami […]