Obrácený jablkový koláč s medem

obrácený jablkový koláč

Obrácené koláče vypadají velmi efektně. Tady na webu jste už mohli vidět recept na švestkový obrácený koláč, tentokrát jsme už kvůli sezóně jablek připravili koláč jablečný. Chuť jablek doplňuje skořice a med. Jestliže jste měli letos nečekaně větší úrodu, s přípravou koláče neváhejte. Je hotový raz dva.

Počet porcí: 6 porcí porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1282 kcal 
(37 g bílkovin, 195 g sacharidů, 38 g tuků)

Na obrácený jablkový koláč budeme potřebovat

300 g jablek
30 g medu
20 g másla
1 lžíci třtinového cukru
80 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné hladké mouky
3 vejce
1 lžičku skořice
1 lžičku kypřícího prášku
špetku soli

Postup přípravy

  • Jablka nastrouháme a dáme je na dno zapékací formy, kterou můžeme předem vymazat máslem (pokud použijeme s nepřilnavým povrchem, mazat nemusíme).
  • Jablka zasypeme skořicí se třtinovým cukrem a poklademe plátky másla.
  • Celá vejce vyšleháme s medem, přidáme mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vznikne nám tekuté těsto, kterým jablka zalijeme.
  • Dáme péct do trouby. Až povrch zezlátne, koláč vyndáme.
  • Necháme ho trochu vychladnout, a pak ho vyklopíme na tác.