Makový závin z tvarohového těsta

makový závin z tvarohového těsta

Pokud máte chuť na makový závin, vyzkoušejte tento podle časopisu F.O.O.D. Kombinace tvarohu, másla a výborného mletého máku vás určitě nadchne stejně jako nás. S těstem se navíc velmi dobře pracuje, takže rozhodně nezklame ani tehdy, když například čekáte návštěvu.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2099 kcal 
(68 g bílkovin, 210 g sacharidů, 113 g tuků)

Na makový závin budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
140 g tvarohu
60 g másla
1 lžičku třtinového cukru
špetku soli
150 ml mléka
100 g mletého máku
50 g hořké čokolády
20 g medu
vejce na potření
vlašské ořechy na posypání

Postup přípravy

  • Smícháme obě mouky, přidáme k nim tvaroh, lžičku cukru, špetku soli a rozpuštěné máslo. Vytvoříme mírně lepivé těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.
  • Mezitím si připravíme náplň – smícháme mléko, mletý mák, med a nalámanou hořkou čokoládu. Celou směs zahříváme na mírném ohni, dokud se nespojí.
  • Z těsta si vyválíme tenký obdélník, který naplníme, smotáme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Posypeme nasekanými vlašskými ořechy a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • Pečeme zhruba 40 minut. Během pečení potíráme vajíčkem.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář