U tohoto receptu jsme se inspirovali v nové kuchařce Apetitu – Slané pečení. Pokud milujete různé slané koláče, určitě vyzkoušejte i tento chlebíček. Je perfektní k večeři nebo jako slaná snídaně či svačinka. Kynutý chléb se šunkou a ementálem vás rozhodně nezklame.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení
Na kynutý chléb se šunkou budeme potřebovat
75 g pšeničné celozrnné mouky
75 g pšeničné hladké mouky
1 lžičku sušeného droždí
60 ml mléka
3 vejce
30 g másla
100 g šunky
100 g ementálu
sůl, pepř, koření podle chuti
Postup přípravy
- K vyšlehaným vajíčkům přidáme rozpuštěné máslo, mléko, mouku, droždí, nakrájený ementál a šunku. Těsto necháme hodinku odpočívat.
- Poté ho přelijeme do chlebíčkové formy a dáme do trouby.
- Pečeme na 190 stupňů dozlatova.
Napsat komentář