pečený losos se špenátovou omáčkou
Maso a ryby

Pečený losos se špenátovou omáčkou

21/08/2013

Při přípravě ryb často chybí fantazie. Jestliže už vás omrzel losos na tradiční způsob, zkuste si plátek lososa klasicky opéci a připravit k němu vynikající špenátovou omáčku. Kombinace chutí je opravdu perfektní. Ideální je lososa […]

pečené krůtí maso se zeleninou
Maso a ryby

Pečené krůtí maso se zeleninovým pyré

14/08/2013

Připravte si lehký a vyvážený oběd – krůtí maso se zeleninou. Krůtí samozřejmě můžete nahradit kuřecím nebo vepřovým, podle vaší chuti. Zeleninová omáčka je z mrkve, cukety a rajčat. Ideální je maso podávat v kombinaci s […]

zapečený sumec
Maso a ryby

Zapečený sumec se šunkou a sýrem

16/06/2013

Pokud patříte mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte recept na zapečeného sumce. Jedná se o tučnější rybu – bohatou na nenasycené mastné kyseliny – která se svou chutí blíží lososu. Sumce zvládnete připravit během několika okamžiků. […]

domácí chléb z žitného kvásku
Obiloviny

Chléb z žitného kvásku z domácí pekárny

05/06/2013

Upečte si doma kvalitní kváskový chléb, který bude chutnat jako z vaší oblíbené pekárny ve městě. Budete na něj potřebovat speciální chlebovou mouku, kterou zakoupíte v supermarketu nebo v obchodech se zdravou výživou. Chléb z […]

těstoviny s hlívou ústřičnou
Maso a ryby

Těstoviny s hlívou ústřičnou a drůbežím masem

05/06/2013

Hlíva ústřičná je houba, která příznivě ovlivňuje vysokou hladinu cholesterolu, snižuje cukr v krvi a regeneruje orgány. Můžete si ji vypěstovat doma na zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Připravte si těstoviny s hlívou ústřičnou a […]

zapečený lilek
Mléčné produkty

Zapečený lilek se sýrem, rýží a žampiony

01/06/2013

Pokud máte rádi lilek, zkuste si připravit podle tohoto jednoduchého a rychlého receptu. Zapečený lilek se sýrem se hodí na oběd i k večeři. Ačkoliv se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, zvládnete […]

těstoviny se sojovým masem
Mléčné produkty

Těstoviny se sojovým masem

30/05/2013

Sojové maso je chutnou náhražkou za kuřecí, vepřové či hovězí maso. Je vyrobené ze sojových bobů, jedná se tedy o přírodní produkt, vhodný i pro vegetariány. Sojové maso můžete vyzkoušet například v kombinaci s těstovinami. […]

domácí pizza z celozrnné mouky
Obiloviny

Domácí pizza z celozrnné mouky

28/05/2013

Snad každý z nás si už doma zkusil upéct svou vlastní pizzu. Domácí pizza není vždy ideální a chvíli to trvá, než najdeme ten pravý recept. Díky Zdravé kuchařce můžete vyzkoušet domácí pizzu z celozrnné […]

segedínský guláš
Maso a ryby

Dietní segedínský guláš

27/05/2013

Máte rádi segedín a nechcete se ho vzdávat ani při dietě nebo zdravém stravování? Připravte si ho bez zbytečného tuku a z kvalitních surovin. Na dietní segedínský guláš použijte jen libové maso a sádlo nahraďte […]

pečená treska se zeleninou
Maso a ryby

Pečená treska

26/05/2013

Treska je chutná a dietní ryba, s masem bohatým na bílkoviny a kvalitní tuky. Nejlépe uděláte, pokud si koupíte chlazený filet a ten si připravíte jen tak upečený v troubě nebo na grilu – tato […]

kuskus se žampiony
Mléčné produkty

Smetanový kuskus se žampiony, zeleninou a sojovým masem

19/05/2013

Připravte si kuskus trošku netradičně, a to se smetanou. Ta mu totiž dodá opravdu lahodnou chuť a jemnou konzistenci. Dále doplňte žampiony, zeleninou a sojovým masem. Žampiony spolehlivě nahradí i jiné houby. Tento smetanový kuskus […]

zapečený kuřecí plátek
Maso a ryby

Zapečený kuřecí plátek se sýrem a vejcem

11/05/2013

Připravte si kuřecí maso netradičně, jako zapečené s vajíčko-sýrovou nádivkou. Opět si ji snadno připravíte z doma běžně dostupných ingrediencí. Zapečený kuřecí plátek se sýrem a vejcem zachutná všem bez rozdílu věku. K obědu ho […]

zapečené těstoviny se špenátem
Mléčné produkty

Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem cottage

09/05/2013

Jednoduché a výborné zapečené těstoviny se špenátem a sýrem cottage jsou super k obědu i k večeři. Můžete si je připravit z čerstvého i mraženého špenátu. Díky tvarohovému cottage sýru nejen skvěle chutnají, ale i […]

francouzské brambory se smetanou
Mléčné produkty

Francouzské brambory se smetanou

08/05/2013

Upečte si výborné francouzské brambory se smetanou, na které nepotřebujete ani mnoho ingrediencí. Stačí šunka, smetana, vajíčko a kousek tvrdého sýru. Můžete je okořenit podle chuti a vždy si tak vytvořit novou zajímavou variaci. I […]

špaldový chléb
Obiloviny

Kváskový špaldový chléb z domácí pekárny

07/05/2013

Chléb z kvásku je klasika. Je chutnější a také stravitelnější než ten upečený z droždí. Výrobě a vedení kvásku určitě ve Zdravé kuchařce věnujeme samostatný článek. Špaldový chléb si můžete připravit z kvásku, který si […]

ovesný koláč s pudinkem
Mléčné produkty

Koláč z ovesných vloček s pudinkem

06/05/2013

Lehký koláč z ovesných vloček s pudinkem si můžete připravit k snídani, svačině i jako dezert po dobrém obědě. Kromě ochuceného pudinkového prášku (vanilka, čokoláda, banán apod.) budete potřebovat jablka a oříšky. I ořechy můžete […]

rizoto s lososem a červenou čočkou
Maso a ryby

Rizoto s lososem a červenou čočkou

04/05/2013

Jestliže máte rádi lososa, zkuste si ho jednou připravit ve formě rizota. V kombinaci s čočkou a rýží vám určitě zachutná. Možná ušpiníte trochu více nádobí, ale příprava vám zabere maximálně 30 minut. Rizoto s […]

kuře na medu
Maso a ryby

Kuře s lilkem na medu

28/04/2013

Pokud jste vždycky chtěli ochutnat kuře s medem, javorovým sirupem, třtinovým cukrem nebo jiným sladidlem, zkuste si upéct kuře s lilkem na medu. Kombinace zkaramelizovaného medu, jemného masa a zeleniny je opravdu výborná. Navíc příprava […]

lasagne s mletým masem
Maso a ryby

Lasagne s mletým masem a bešamelem

27/04/2013

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou jsou klasikou, kterou by měl zvládnout připravit každý milovník italské kuchyně. V dnešním příspěvku si představíme odlehčené lasagne, které jsou velice chutné a rozhodně nejsou nijak ochuzené (ačkoliv […]

rizoto s cuketou a okounem
Maso a ryby

Rizoto s cuketou a okounem

22/04/2013

Ryby bychom měli konzumovat alespoň jednou týdně. Okoun nilský je chutná ryba s růžovobílým masem, které se hodí pro přípravu filé i různých směsí. Krémové rizoto s cuketou a okounem vám určitě zachutná. Okouna můžete […]