Kuře s lilkem na medu

kuře na medu

Pokud jste vždycky chtěli ochutnat kuře s medem, javorovým sirupem, třtinovým cukrem nebo jiným sladidlem, zkuste si upéct kuře s lilkem na medu. Kombinace zkaramelizovaného medu, jemného masa a zeleniny je opravdu výborná. Navíc příprava je rychlá a kuře skvěle doplní brambory, bramborová kaše nebo rýže.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení

Na kuře s lilkem na medu budeme potřebovat

250 g kuřecích prsou
1 menší lilek
30 g medu
rostlinný olej na vymazání zapékací misky
sůl

Postup přípravy

  • Kuřecí maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo na kostičky (dle chuti a možností), osolíme ho a vložíme do zapékací misky vymazané olejem.
  • Přidáme k němu na plátky nakrájený lilek (bez slupky) a potřeme medem.
  • Pečeme cca 30 až 40 minut.
  • Podáváme s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář