Už vás omrzely obyčejné zapečené těstoviny s mletým masem? Pak pro vás máme tip na vynikající recept s červenými fazolemi. Tyto těstoviny zasytí a báječně se hodí na všední i víkendový oběd. Luštěniny v nich navíc můžete obměňovat dle libosti.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Na zapečené těstoviny s mletým masem budeme potřebovat
250 g semolinových těstovin (fleky, kolínka, vrtule)
1 plechovku červených fazolí
500 g libového hovězího masa
500 g rajčatového pyré
3 rajčata
1 cibuli
provensálské koření
rostlinný olej
1 lžíci cukru
200 g tvrdého sýru
vodu dle potřeby
sůl a pepř
Postup přípravy
- Než se uvaří těstoviny, připravíme si omáčku.
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hovězí maso, sůl a pepř. Jakmile je maso opečené, zalijeme ho rajčatovým pyré, přidáme nakrájená rajčata, fazole bez nálevu, vodu a dusíme.
- Přibližně 20 minut lehce vaříme. Nakonec dochutíme cukrem a oblíbenými bylinkami.
- Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a vše přesuneme do zapékací misky.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct na 30 minut do trouby rozpálené na 180 stupňů.
Napsat komentář