Pochutnejte si na bramborových knedlících s uzeným masem jako od babičky. Ve Zdravé kuchařce jsme pro vás připravili recept, který sklidí úspěch i k nedělnímu obědu. Na plněné knedlíky už nemusíte chodit jen do hospody, ale konečně si je můžete uvařit i doma.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 1 hodina
Na plněné bramborové knedlíky uzeným budeme potřebovat
600 g brambor
230 g pšeničné hrubé mouky
1 vejce
400 g uzeného masa
1 cibuli
rostlinný olej
sůl
500 g kysaného zelí
nové koření
bobkový list
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné je oloupeme. Necháme je úplně vychladnout.
 - Než začneme s přípravou knedlíků, tak si na oleji opečeme na drobno nakrájenou cibulku spolu s uzeným masem.
 - Poté brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, mouku, špetku soli a vypracujeme těsto.
 - Z těsta vypracujeme šišku, z níž odkrajujeme malé kousky a ty plníme uzeným masem.
 - Pracujeme rychle, protože těsto časem řídne a je pak nutné více podsypávat moukou.
 - Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut.
 - Podáváme je s kysaným zelím, které předtím ohřejeme v horké vodě s novým kořením a bobkovým listem.
 - Na talíři můžeme ještě posypat zbytkem cibulky a uzeného masa.
 
Napsat komentář