Upečte si tradiční linecké cukroví podle našeho receptu. Hodí se pro jakoukoliv speciální příležitost. Naše linecká kolečka jsou rychle měkká a nejlépe chutnají v kombinaci s rybízovou, brusinkovou nebo jinou pikantní marmeládou. Spolu s vanilkovými rohlíčky a ořechovými pracnami patří mezi klasické sváteční cukroví.
Počet porcí: 4 až 5 plechů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 90 minut
Na linecká kolečka budeme potřebovat
500 g pšeničné hladké mouky
300 g másla
150 g moučkového cukru
3 žloutky
pár kapek citronové šťávy
Postup přípravy
- Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citronové šťávy vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v ledničce. Můžeme ho nechat odpočívat klidně i do druhého dne, protože měkké těsto se bude lepit a bude se nám s ním špatně pracovat.
- Těsto si rozdělíme na několik dílů, které vyvalujeme a vykrajujeme z těsta různé tvary.
- Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme ho do trouby rozpálené na 170 °C a pečeme zhruba 10 minut.
- Ihned po vychladnutí můžeme kolečka namazat oblíbenou marmeládou a slepit.
Napsat komentář