dietní kuře na paprice
Maso a ryby

Dietní kuře na paprice

3.4.2018

Jestliže máte rádi kuře na paprice, můžete jej vyzkoušet v dietnější variantě, která se chutí spolehlivě vyrovná té plnohodnotné omáčce. Výživové hodnoty jsou však přece jen příznivější. Omáčka je zahuštěna mlékem a rozmixovanou bramborou. Obměnou […]

masové kuličky v rajské omáčce
Maso a ryby

Masové kuličky v rajské omáčce

9.5.2017

Rajská omáčka je tradičním pokrmem české kuchyně. Obvykle se podává s plátkem hovězího nebo vepřového masa. Své příznivce si ale najdou i masové kuličky v rajské omáčce, které jsou velmi jednoduché na přípravu a v […]

rajská omáčka s hovězím masem
Maso a ryby

Rajská omáčka s hovězím masem

15.3.2017

Rajská omáčka s hovězím masem je českou klasikou. Podle našeho receptu si ji můžete uvařit snadno, rychle a také zdravě. Stačí si vybrat kvalitní hovězí maso a jako přílohu použít semolinové těstoviny, rýži nebo domácí […]

plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Maso a ryby

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

22.2.2017

Pochutnejte si na bramborových knedlících s uzeným masem jako od babičky. Ve Zdravé kuchařce jsme pro vás připravili recept, který sklidí úspěch i k nedělnímu obědu. Na plněné knedlíky už nemusíte chodit jen do hospody, […]

hovězí svíčková na smetaně
Maso a ryby

Hovězí svíčková na smetaně – i pro začátečníky

24.1.2017

Svíčková na smetaně je tradičním pokrmem české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Hledáte recept na rychlou, jednoduchou a „odlehčenou“ svíčkovou omáčku? Pak můžete vyzkoušet ten náš. Každá rodina má nějaký tradiční recept, […]

kuřecí svíčková
Maso a ryby

Kuřecí svíčková bez zahušťování moukou

27.6.2016

Svíčková omáčka je fenoménem české kuchyně. Ačkoliv se tradičně připravuje z hovězího masa, lze ji uvařit také z vepřové panenky nebo třeba z kuřecích prsou. Základem úspěchu je použití vhodné zeleniny a samozřejmě i koření. […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24.6.2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

kuřecí krémová polévka
Krémové polévky

Kuřecí krémová polévka

4.5.2016

Už vás omrzel klasický kuřecí vývar? Pokud vám v ledničce zbývá kuřecí prso nebo třeba stehno a nemáte pro něj žádné využití, určitě vám můžeme doporučit tuto lahodnou kuřecí krémovou polévku podle našeho osvědčeného receptu. […]

rajská omáčka z čerstvých rajčat
Maso a ryby

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

1.10.2015

Rajská omáčka z čerstvých rajčat je v porovnání s tou z rajčatového pyré či protlaku mnohem lepší. Pokud tedy na své zahrádce máte bohatou úrodu, že už si s ní nevíte rady, neváhejte si tuto […]

vepřové na paprice se smetanou
Maso a ryby

Vepřové na paprice se smetanou

27.9.2015

Hledáte tip na rychlý a dobrý oběd? Vyzkoušejte vepřové na paprice se smetanou, které skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Recept se dá navíc připravit i bez lepku a pokud použijete rostlinnou smetanu, tak i […]

rajská omáčka
Maso a ryby

Tradiční rajská omáčka s vepřovými plátky

9.10.2014

Rajská omáčka je opravdu klasika, kterou by měl umět uvařit každý kuchař. Díky Zdravé kuchařce si rajskou můžete připravit v odlehčené, ale stejně dobré verzi, jak ji znáte od své maminky nebo babičky. Na zahušťování […]

nejlepší kuře na paprice
Maso a ryby

Nejlepší kuře na paprice se smetanou

21.7.2014

Připravte si luxusní kuře na paprice se smetanou, zahuštěné pouze rozmixovanou zeleninou. Na zahuštění jsou použity brambory, mrkev a cibule – žádné zahušťování moukou. Tato omáčka by se dala tak snadno podávat třeba i ke […]

zeleninová omáčka s krůtím masem
Maso a ryby

Zeleninová omáčka s krůtím masem á la svíčková

4.1.2014

Uvařte si lehčí a zdravější variantu svíčkové omáčky, třeba s použitím mixu mražené zeleniny. Použít můžete i zeleninu čerstvou. Zeleninová omáčka bude tak či tak hotová do hodinky a možná i chutnější než tradiční svíčková. Tento […]

rajská omáčka s krůtím masem
Maso a ryby

Rajská omáčka s krůtím masem

29.8.2013

Rajskou omáčku nemusíte vždy nezbytně připravovat s hovězím. Můžete ji vyzkoušet v kombinaci s vepřovým, kuřecím i krůtím. Vyberte si pro ni kvalitní rajčatový protlak, který samozřejmě může nahradit i pyré z čerstvých domácích rajčat […]

segedínský guláš
Maso a ryby

Dietní segedínský guláš

27.5.2013

Máte rádi segedín a nechcete se ho vzdávat ani při dietě nebo zdravém stravování? Připravte si ho bez zbytečného tuku a z kvalitních surovin. Na dietní segedínský guláš použijte jen libové maso a sádlo nahraďte […]

polévka z červené řepy
Krémové polévky

Krémová polévka z červené řepy

29.4.2013

Červená řepa je zelenina bohatá na draslík, sodík a vápník. Podporuje činnost jater a pomáhá odvádět sůl z těla. Červenou řepu během roku koupíte například v supermarketu za pár korun. Můžete si z ní uvařit […]