Buchta se zakysanou smetanou

buchta se zakysanou smetanou
zdroj: pixabay.com

Tato skvělá buchta se zakysanou smetanou je zdravým a sytým moučníkem, který přijde k chuti nejen o víkendovém hodování. Do těsta se přidávají strouhaná jablka, která můžete nahradit i nastrouhanou cuketou. Aby buchta byla zároveň dietní, použijte smetanu s méně procenty tuku. Na chuti tím určitě neuberete.

Počet porcí: 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1790 kcal (43 g bílkovin, 297 g sacharidů, 45 g tuků)

Na buchtu se zakysanou smetanou budeme potřebovat

Těsto:

250 g jablek
125 g pšeničné polohrubé mouky
95 g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
50 g třtinového cukru
2 lžičky rostlinného oleje
2 lžičky kypřícího prášku

Náplň:

200 g zakysané smetany
50 g jahodové zavařeniny
20 g čokolády s 60 % kakaa
2 lžičky vanilkového třtinového cukru

Postup přípravy

  • Mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme nastrouhaná jablka.
  • Žloutky utřeme s olejem a cukrem.
  • Bílky vyšleháme se špetkou cukru a oboje přidáme ke zbylému těstu.
  • Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
  • Pečeme dozlatova 20 až 30 minut na 180 stupňů.
  • Placku necháme vychladnout a potřeme ji jahodovou zavařeninou a poté smetanou smíchanou s cukrem.
  • Na závěr posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář