Vepřové maso na houbách a zelenině

vepřové maso na houbách a zelenině
Vepřové maso s houbami, zeleninou a celozrnnými těstovinami

Pro tento recept jsme čerpali inspiraci na stránce proženy.cz. Také mícháte maso buď jen s houbami nebo se zeleninou? Zkuste použít obě přísady naráz, výsledek vás mile překvapí. Zeleninu pod vepřové maso můžete použít dle aktuální sezóny, houby se hodí čerstvé, mražené i sušené.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Na vepřové maso na houbách a zelenině budeme potřebovat

300 g libové vepřové plece
250 g mražených hub
1 mrkev
1/2 póru
1/2 cibule
100 ml smetany
rostlinný olej
sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

  • Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • Nejprve si na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme maso a až zhnědne, můžeme přidat houby.
  • Osolíme, opepříme, duchutíme kmínem a podlijeme vodou. Dusíme zhruba 15 minut.
  • Poté přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a pokračujeme v dušení dalších 15 minut.
  • Nakonec vlijeme smetanu na vaření, zamícháme a prohřejeme.
  • Podáváme s rýží, bramborami nebo s celozrnnými těstovinami.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář