Spojení kuřecího masa a hlívy ústřičné si vychutná každý milovník hub. Ať už máte hlívu vlastní ze své zahrádky, nebo koupenou z obchodu, určitě si tento recept zkuste připravit. Jídlo je velmi jednoduché a rychlé. S celou přípravou vše zvládnete už za půl hodinky. Při vaření se vám budou hodit i čerstvé bylinky, konkrétně bazalka.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na kuřecí maso s hlívou ústřičnou budeme potřebovat
2 plátky z kuřecích prsou
300 g hlívy ústřičné
sůl, pepř, kmín
rostlinný olej
čerstvou bazalku
100 g zakysané smetany
Postup přípravy
- Plátky kuřecího masa opatrně naklepeme, nasolíme a opepříme.
- Vložíme je na pánev s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran.
- Podlijeme vodou či vývarem, přidáme nakrájenou hlívu a kmín.
- Dusíme a až bude maso s hlívou hotové (cca za 20 minut), přidáme nasekané lístky čerstvé bazalky a zakysanou smetanu.
- Podáváme s bramborami, rýží nebo s celozrnnými těstovinami.
Napsat komentář