Kuře na houbách a smetaně

kuře na houbách a smetaně
Kuřecí maso s houbami, smetanou a rýží

Kuřecí maso na houbách a smetaně je vynikající recept, který ani ve Zdravé kuchařce nesmí chybět – samozřejmě ale v odlehčené variantě. Tuto rychlovku si hravě připraví na oběd každý, kdo nemá mnoho času. Navíc vám k ní stačí jen pár ingrediencí.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuře na houbách a smetaně budeme potřebovat

2 plátky kuřecího masa
100 g zakysané smetany
250 g hub
cibuli
rostlinný olej
pepř, sůl, drcený kmín

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji opečeme na kolečka nakrájenou cibuli.
  • Přidáme plátky kuřecího masa, které opečeme z obou stran.
  • Zasypeme houbami, dochutíme kmínem, solí, pepřem a podlijeme vodou.
  • Dusíme přibližně 20 minut.
  • Poté vmícháme zakysanou smetanu.
  • Podáváme s rýží nebo bramborami.