Vepřové maso je možné připravit snad na stovky způsobů. Pokud byste si rádi uvařili zdravou rychlovku ke všednímu nebo víkendovému obědu, vyzkoušejte vepřové maso se zeleninou a těstovinami. Je chutné, výživné a zasytí. Jestliže zvolíte barevné těstoviny, například se špenátovou příchutí, budete mít oběd zas o něco pestřejší.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 30 minut
Na vepřové maso se zeleninou budeme potřebovat
250 g libové vepřové kýty
200 g mražené nebo čerstvé zeleniny podle chuti (např. mrkev, kukuřice)
160 g těstovin
100 g zakysané smetany
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a restujeme na rozpáleném oleji.
- Jakmile se maso zatáhne, přisypeme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka (cca 20 minut). Mezitím si uvaříme těstoviny.
- Na konci vmícháme zakysanou smetanu.
Napsat komentář