
Skvělé moučníky si snadno připravíte i bez mouky. Vanilkový tvarožník je osvěžující dezert, který si můžete dopřát k snídani i ke svačině. Je chutný a plný bílkovin. Jestliže si chcete vanilkový tvarožník připravit ještě o něco zdravěji než v tomto receptu, tak ochucený tvaroh nahraďte klasickým nízkotučným tvarohem a jeho chuť dolaďte vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem.
Počet porcí: 4 až 6 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 968 kcal
(60 g bílkovin, 112 g sacharidů, 32 g tuků)
Na vanilkový tvarožník bez mouky budeme potřebovat
1 vaničku odtučněného tvarohu
1 vaničku ochuceného vanilkového tvarohu
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
50 g jemné pšeničné (nebo špaldové) krupičky
25 g medu
30 g jemných ovesných vloček
2 lžičky mletého kokosu
1 lžičku kakaa
1 lžičku medu
1 lžičku slunečnicového oleje
Postup přípravy
- Tvarohy smícháme se žloutky, medem a krupicí.
- Přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
- Z vloček, kokosu, kakaa, kapky medu a oleje si vytvoříme posypku – suroviny smícháme a zlehka opražíme na pánvi, nasypeme na těsto.
- Poté dáme tvarožník do trouby, pečeme přibližně 30 minut na 180 °C.
Napsat komentář