Třené linecké cukroví (banánky, rohlíčky, věnečky)

třené linecké cukroví
Čajové (třené) linecké cukroví

Už vás omrzelo klasické linecké? Vyzkoušejte oblíbené třené linecké cukroví, které chutná stejně dobře, ale je mnohem jednodušší na přípravu. Těsto je mnohem řidší, takže se nevykrajuje, ale stříká se na plech cukrářskou zdobičkou nebo zdobícím sáčkem. Můžete vytvářet různé tvary, jako třeba banánky nebo věnečky, a hotové cukroví ještě polít čokoládou.

Počet porcí: 2 plechy 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 60 minut

Na třené linecké cukroví budeme potřebovat

200 g pšeničné hladké mouky
170 g změklého másla
1 vejce
50 g moučkového cukru
30 kapek vanilkové esence
1/2 lžičky citronové kůry
marmeládu na slepení
čokoládu + kokosový olej na polevu (na 100 g čokolády přijde 1 lžíce kokosového oleje)

Postup přípravy

  • Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
  • Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem. Pak přidáme vejce, vanilku, citronovou kůru a nakonec postupně vmícháme mouku.
  • Hladké těsto přesuneme do plnícího sáčku nebo do zdobičky a na plech stříkáme různé tvary.
  • Pečeme na 170 °C přibližně 10 minut.
  • Vychladlé cukroví slepíme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář