Nejlepší bramborové knedlíky jako od babičky

bramborové knedlíky
Výborné bramborové knedlíky z krupice

Bramborové knedlíky jsou oblíbenou přílohou, typickou pro tradiční českou kuchyni. Tyto knedlíky jsou ideální především k masu a jelikož jsou samy o sobě lepkavé, tak ani nepotřebují žádnou další omáčku. Příprava knedlíků z brambor je velmi jednoduchá. Můžete si je uvařit jako čerstvé nebo je klidně nechat do druhého dne uležet v ledničce. Se syrovým těstem ale pracujte hned, jelikož poměrně rychle řídne.

Počet porcí: 3 až 4 porce 
Náročnost: snadné 
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut vaření

Na bramborové knedlíky budeme potřebovat

500 g brambor
220 g pšeničné krupičky
1 lžíci solamylu
1/2 vejce
1 lžičku soli
1 lžičku na osolení vroucí vody

Postup přípravy

  • Brambory uvaříme, necháme vychladnout a poté a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Smícháme je s pšeničnou krupicí, solí, solamylem a vyšlehaným vajíčkem (použijeme půlku z celého vejce).
  • Z bramborového těsta na pomoučněném vále vytvarujeme dvě šišky, které vaříme v horké osolené vodě přibližně 20 minut (podle jejich velikosti). Tvarujeme šišky nebo kulaté knedlíky. Zkusit můžeme i bramborové noky.
  • Po vyjmutí z horké vody knedlíky ihned vložíme do misky se studenou vodou. Pak je přendáme na prkénko a propícháme vidličkou, aby mohla odejít pára a knedlíky se nesrazily.
  • Ihned můžeme podávat.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář