Ze sladkých a šťavnatých hrušek si můžete upéct výtečný hruškový koláč s tvarohem, posypaný voňavou skořicí. Díky kypřícímu prášku je koláč upečený raz dva a vy tak nemusíte trávit spoustu času u plotny. Přesvědčte se, že kombinace piškotového těsta, upečených hrušek a sladké tvarohové náplně je jednoduše geniální.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Na hruškový koláč s tvarohem budeme potřebovat
150 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
60 mletých mandlí
60 g třtinového cukru
4 vejce
60 g slunečnicového oleje
300 g hrušek
250 g tvarohu
mléko podle potřeby
1 lžičku skořice
2 lžičky kypřícího prášku
Postup přípravy
- Skořici smícháme se lžičkou mletých ořechů a se lžičkou cukru. Dáme stranou.
- Do mouky přidáme kypřící prášek a mleté mandle a dobře promícháme.
- Vezmeme 3 celá vejce a vyšleháme je s olejem a s polovinou cukru.
- S pomocí trochy mléka spojíme směs z vajec s moukou.
- Vznikne nám tak těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy.
- Na těsto nalijeme tvaroh smíchaný s jedním vajíčkem a se zbývajícím třtinovým cukrem.
- Ozdobíme nakrájenými hruškami a nakonec posypeme skořicí, oříšky a cukrem.
- Dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.
Napsat komentář