Dýňové muffiny s hořkou čokoládou

dýňové muffiny
Snídaňové muffiny z dýně hokkaido

Dýňové muffiny jsou rychlé a výborné. Pokud milujete zeleninové moučníky, neváhejte a připravte si je. Jestliže dýni nemáte, můžete ji zkusit nahradit třeba mrkví, určitě to bude taky fungovat. Nezapomeňte ani na koření – zázvor a skořice s chutí dýně hokaido perfektně ladí.

Počet porcí: 12 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1691 kcal
(41 g bílkovin, 231 g sacharidů, 121 g tuků)

Na menší dýňové muffiny budeme potřebovat

400 g dýně hokaido
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g mletých mandlí
2 vejce
30 g rozinek
50 g zakysané smetany
30 g medu
25 g hořké čokolády
1 lžičku prášku do pečiva
skořici, zázvor, špetku soli

Postup přípravy

  • Dýni zbavíme slupky a semínek, nakrájíme ji na drobné kousky, podlijeme vodou a dáme rozvařit. Jakmile změkne, rozmixujeme ji na pyré.
  • Vejce vyšleháme s medem a špetkou soli, přidáme zakysanou smetanu, rozinky, umleté mandle, mouku, prášek do pečiva a koření.
  • Vše smícháme a plníme do muffinových formiček.
  • Pečeme na 180 stupňů. Jakmile muffiny zezlátnou, vytáhneme je z trouby a ozdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář