Zapojte klenot italské gastronomie do vašeho kulinářského umění!

balsamikový ocet
zdroj: pixabay.com

Jídlo je dokonalé jen tehdy, pokud se naučíte správně kombinovat chutě a používat kvalitní suroviny. Nikde není psáno, že pokrm musí obsahovat desítky různých přísad. Někdy stačí i jedna surovina, která dodá jídlu neodolatelnou chuť. Seznámíme vás s tou, která je považována za klenot italské gastronomie – najde místo ve vaší kuchyni?

Kyselá, sladká a dokonale vyvážená!

Italská kuchyně je známá svou jednoduchostí a originální kombinací chutí. Proto není divu, že zde vznikl gastronomický klenot – balsamikový ocet. Začal se používat již ve středověku, nejprve v lékařství a díky úpravám si později našel místo právě v kuchyni. Tradiční balsamikový ocet se získává z vinných hroznů a svou specifickou chuť získává při zrání v dubových sudech. Nejlepší balsamikové octy zrají i 12 let a patří k nejdražším surovinám na světě.

Naším tipem je ocet Balsamico – Il Tinello Etichetta Rossa. Proč právě tento? Je nejstarším druhem z řady balsamikových octů Il Tinello. Hrozny k výrobě octa pochází výhradně z regionu Emila Romagna. Právě díky nim má Balsamico – Il Tinello Etichetta Rossa nezaměnitelnou pikantní vůni a dokonale vyváženou chuť. Jeho kyselost je 6 %.

Balsamico – Il Tinello Etichetta Rossa nabízí italská společnost Il Borgo del Balsamico. I v dnešní moderní době vyrábí ocet podle tradičních receptur, společnost se může pochlubit více než 40 let dlouhou historií. Díky unikátnímu způsobu výroby si ocet zachovává výjimečnou chuť, která vás určitě bude bavit.

Jak balsamikový ocet použít?

Jeho kyselá a současně sladká chuť se dá skvěle kombinovat s celou řadu pokrmů. Italové si bez balsamikového octa nedokáží představit zeleninový salát, vyzkoušejte to! Hodí se také k sýrům a jeho chuť vynikne také na ovoci. Lahůdkou je spojení balsamikového octa a zmrzliny. Vždy stačí jen několik kapek a jídlo je posunuto o třídu výše!

Vyzkoušejte to! Ocet Balsamico – Il Tinello Etichetta Rossa koupíte na foodparadise.cz.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář