Tradiční ořechová bábovka od babičky

ořechová bábovka od babičky
Výborná bábovka s vlašskými ořechy jako od babičky

Máme pro vás recept na vynikající a tradiční ořechovou bábovku, která obsahuje jen pár ingrediencí a je stejně dobrá jako od babičky. Na bábovku jsme použili vlašské ořechy, ale ty se dají nahradit i oříšky lískovými. Výměnou kravského mléka za rostlinné bude bábovka také bez obsahu laktózy. Upečte si ji třeba na neděli.

Počet porcí: 8 až 12 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 50 minut vaření
Výživové hodnoty: 3076 kcal (65 g bílkovin, 294 g sacharidů, 181 g tuku)

Na ořechovou bábovku budeme potřebovat

250 g pšeničné hladké mouky
140 g mletých vlašských ořechů
250 ml mléka
80 g slunečnicového oleje
70 g třtinového cukru
1 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
2 lžičky oblíbené zavařeniny
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

  • Mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem a jedlou sodou. Poté přidáme mleté ořechy.
  • Ve druhé misce vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme vanilkový extrakt a marmeládu.
  • Poté s pomocí mléka spojíme obě směsi dohromady.
  • Těsto přelijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 180 °C zhruba 50 minut.
  • Špejlí zkontrolujeme, zda je ořechová bábovka hotová a ihned po vytažení z trouby ji opatrně vyklopíme na prkénko.
  • Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář