Švestkové muffiny s hořkou čokoládou

švestkové muffiny

Švestky přijdou k chuti hlavně na konci léta. Připravte si z nich například výborné švestkové muffiny. Pokud už švestky nemáte, klidně je nahraďte i jiným sezónním ovocem. Skvělé určitě budou i broskve, nektarinky nebo třeba jahody. V těchto muffinech najdete samé dobré suroviny – ovoce, med nebo třeba hořkou čokoládu.

Počet porcí: 6 muffinů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty na 1 muffin: 265 kcal 
(8 g bílkovin, 40 g sacharidů, 8 g tuků)

Na švestkové muffiny budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
200 g švestek
250 g jogurtu
30 g medu
20 g třtinového cukru
25 g kvalitní hořké čokolády
2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
20 g másla
2 lžičky kypřícího prášku
špetku soli, skořici

Postup přípravy

  • Mouky smícháme s práškem do pečiva.
  • Žloutky utřeme s měkkým máslem, medem a třtinovým cukrem.
  • Přidáme jogurt a vše spojíme dohromady.
  • Ke směsi dále přidáme nakrájené švestky, skořici a špetku soli.
  • Vyšleháme bílky a vytvoříme vláčné nadýchané těsto.
  • Naplníme muffinové formičky. Pečeme na 180 stupňů zhruba 45 minut.