Sušená rajčata plná slunce

zdroj: pixabay.com

Kvalitní chutná rajčata jsou na pultech českých obchodů téměř po celý rok nedostatkovým zbožím. Během sezóny jejich dozrávání, která ale trvá pouze několik týdnů, je můžete čerstvá zakoupit na farmářském trhu, po zbytek roku se však musíte spokojit s rajčaty sušenými nebo konzervovanými. Poradíme vám, jak si vybrat taková rajčata, co potěší vaše chuťové pohárky.

Rajčata jsou vynikající zeleninou, obsahující mnoho prospěšných látek. Do našeho jídelníčku je ale zařazujeme především pro jejich chuť, jelikož mnoho pokrmům dodají šmrnc. S oblibou se využívají ve studené i v teplé kuchyni. Hodí se do vařených a pečených (nejen italských) jídel. Jsou skvělým základem pro zeleninové omáčky a polévky. Využívají se na pizzu a pochutnáte si na nich i v kombinaci s čerstvým křupavým pečivem.

Kde zakoupit kvalitní rajčata až z Itálie?

Chcete si dopřát výborná rajská jablíčka po celý rok a nevíte, kde je zakoupit? Navštivte stránky internetového obchodu Food Paradise, který nabízí lahodné produkty od celé škály výrobců. Objednávat zde můžete z celé České republiky a v Praze lze využít i možnosti rozvozu.

Určitě doporučujeme vyzkoušet značku Cosí Com´é. Jedná se o tradičního italského výrobce s bohatými zkušenostmi právě v oblasti pěstování rajčat. Společnost vznikla již v roce 1986. Výrobce si tedy zakládá na mnohaleté tradici, kterou se mu podařilo udržet až do současnosti. Rajčata zpracovaná v jeho produktech se pěstují na jihu Itálie a sklízejí se až poté, co dosáhnou plné zralosti. Ihned po sklizni se suší, zpracovávají na passatu nebo konzervují. Jsou proto skvělým základem pro mnoho tradičních českých i italských jídel.

Sušená rajčata, konzervovaná rajčata i vynikající passata

Že nevíte, co dříve ochutnat? Za naše doporučení rozhodně stojí polosušená červená nebo žlutá rajčata Datterini ve slunečnicovém oleji, zvýrazňujícím jejich plnou chuť. Jelikož veškeré použité suroviny pocházejí z ekologického zemědělství a výrobek obsahuje pouze kvalitní suroviny, tak je do svého jídelníčku jistě rádi zařadí i celiaci, vegetariáni nebo vegani. Tato polosušená rajčata jsou vynikajícím předkrmem. Hodí se též jako příloha k sýrům, masu nebo jako náplň do sendvičů.

Skvělou volbou je též rajčatová passata nebo konzervovaná rajčata Datterini, obsahující pouze čistá rajčata, žádné chemické konzervanty, barviva ani zahušťovadla. Tyto produkty oceníte zejména v teplé kuchyni – hodí se do omáček, polévek nebo do různých zeleninových směsí.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář