Smetanová rýže s hráškem a kukuřicí

smetanová rýže

Dnes jsme připravili recept na jednoduchou a výbornou přílohu. Pokud máte rádi rýži, ale nechcete ji jíst jen tak suchou – když maso nedoplňuje žádná omáčka – určitě vyzkoušejte recept na smetanovou rýži. Můžete ji doplnit zeleninou dle chuti, ideálně poslouží mražený hrášek nebo kukuřice. Příloha zasytí, hodí se k masu, rybám i sojovým produktům.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na smetanovou rýži budeme potřebovat

160 g rýže basmati
40 g zakysané smetany
40 g mraženého hrášku
40 g mražené kukuřice
sůl

Postup přípravy

  • Rýži pořádně vypereme a dáme ji spolu s hráškem a kukuřicí vařit ve dvojnásobném množství vody.
  • Jakmile voda začne vřít, snížíme teplotu, osolíme a vaříme ještě asi 15 minut.
  • Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a můžeme dochutit zakysanou smetanou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář