Jahodová bublanina

jahodová bublanina
Výborná jahodová bublanina do koláčové formy

Vyzkoušejte tuto skvělou jahodovou bublaninu, která nepochybně patří k začátku léta. Je výborná především z čerstvých jahod, protože jahody mražené či kompotované pustí hodně šťávy. Šmrnc jí dodává nejen celozrnná mouka, ale také jemně umleté lískové oříšky. Naše jahodová bublanina chutná skvěle s kávou i čajem.

Počet porcí: 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na jahodovou bublaninu budeme potřebovat

100 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
200 g jahod
2 vejce
50 g mletých lískových ořechů
40 g rostlinného oleje
40 g třtinového cukru
100 ml vlažného mléka
vanilku
citronovou kůru
1 lžičku kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Celá vejce vyšleháme s rostlinným olejem a se třtinovým cukrem.
  • Přidáme mléko, vanilkové aroma, citrónovou kúru, mleté lískové ořechy, obě mouky a kypřící prášek.
  • Vše smícháme a vytvoříme tak těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy.
  • Nakonec pokryjeme rozpůlenými jahodami a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C přibližně po dobu 30 minut.
  • Že je bublanina upečená, poznáme po propíchnutí špejlí.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář