Houskový knedlík s kypřícím práškem

houskový knedlík s kypřícím práškem
Houskový knedlík můžete nakypřit i práškem bez fosfátů

Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně a i když nejsou úplně dietní, tak jednou za čas si je dopřát můžete. Jestliže máte při vaření na spěch, tak vám doporučujeme vyzkoušet rychlý houskový knedlík s kypřícím práškem, který chutná velmi podobně jako ten kynutý. Ocení ho i všechny kuchařky, jimž se kynuté houskové knedlíky nedaří. Aby byl knedlík zdravější, můžete část bílé mouky nahradit moukou celozrnnou nebo doplnit bylinky.

Počet porcí: 2 až 3 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut vaření

Na houskový knedlík s kypřícím práškem budeme potřebovat

1 housku
250 g pšeničné polohrubé mouky
1 větší vejce
1/2 balení kypřícího prášku
1/4 lžičky soli
půl hrsti čerstvých nasekaných bylinek
cca 100 ml mléka

Postup přípravy

  • Housku si nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přilijeme k ní mléko, přidáme vejce, špetku soli a nasypeme mouku s kypřícím práškem. Nakonec vhodíme bylinky a dobře mícháme.
  • Těsto můžeme míchat vařečkou nebo i rukou. Nakonec vytvarujeme knedlík, který vaříme v osolené vroucí vodě – z první strany cca 15 minut a ze druhé 10 minut. Knedlík po uvaření necháme vychladnout na cedníku.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář