Francouzská jablečná bublanina (clafoutis)

francouzská jablečná bublanina (clafoutis)
Francouzská bublanina s jablky

Dnes pro vás máme recept na jednoduchou francouzskou bublaninu, která se označuje také jako clafoutis. Její těsto je podobné těstu na palačinky. Bublanina se dá upéci s jakýmkoliv ovocem – my jsme ji tentokrát vyzkoušeli s jablky.

Počet porcí: 6 až 8 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1689 kcal
(51 g bílkovin, 270 g sacharidů, 43 g tuků)

Na clafoutis budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
250 ml mléka
40 g třtinového cukru
3 vejce
20 g másla
500 g jablek
vanilku

Postup přípravy

  • Na francouzskou bublaninu si připravíme rychlé palačinkové těsto.
  • Do vyšlehaných vajíček přidáme třtinový cukr a rozpuštěné máslo.
  • Dále nalijeme mléko, nasypeme mouku a dochutíme vanilkou.
  • Těsto nalijeme do připravené formy na nakrájená jablka.
  • Dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně na 40 minut.